Home EĞİTİM Meme Kanseri farkındalığına CLK Uludağ Elektrikten dikkat çeken uygulama

Meme Kanseri farkındalığına CLK Uludağ Elektrikten dikkat çeken uygulama

- Guncellenme Tarihi: 29 Ekim 2016 15:48
5 min read
Meme Kanseri farkındalığına CLK Uludağ Elektrikten dikkat çeken uygulama için yorumlar kapalı
0

CLK Uludağ Elektrik Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan ekim ayında abonelerine önemli mesajlar verdi. 3 Milyon abonesi bulunan CLK Uludağ Elektrik ekim ayı faturalarında abonelerine verdiği mesajda “Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır!” diyerek bilinçlendirme çalışması yaptı.meme_kanseri_egitimi1-1

CLK Uludağ Elektrik olarak önemli sosyal sorumluluklara imza attıklarını belirten CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac,”CLK Uludağ Elektrik olarak farklı sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz.  Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı olduğu için şirket olarak, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 3 milyon abonemize ilettiğimiz faturalarımızın altında “Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır” ibaresini kullandık. Bunun yanı sıra 70’i aşkın müşteri işlem merkezimizde ONKO-DAY’ın hazırlamış olduğu afişlerimizi kullanarak, gelen müşterilerimizde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yine ONKO-DAY Derneği Başkanı Füsun Önen vasıtasıyla kendi çalışanlarımıza bu konuda bilinçlendirme ve eğitim semineri gerçekleştirdik” diyerek; ekim ayı boyunca müşterilerine meme kanserinde farkındalık oluşturmak için çalışacaklarını söyledi.

CLK Uludağ Elektrik ile yaptıkları iş birliğinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan, ONKO-DAY Başkanı Füsun Önen, “Meme Kanseri Farkındalık ayı çerçevesinde kanserde farkındalığı arttırmak için CLK Uludağ Elektrik’le yaptığımız iş birliğinde en az 3 milyon aboneye kanserde erken tanının mesajı verildi. Çalışanların bilgilendirilmesi için de bir etkinlik yaparak, kadın personele, kendi kendine meme muayenesi eğitimi verildi. Bu iş birliği için CLK Uludağ Elektrik’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

ONKO-DAY verdiği eğitimde Halk Salığı Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan eğitmen hemşire Elif Pişkin CLK Uludağ Elektrik personeline “Evde kendi kendine tanı nasıl yapılır?” semineri vererek, çalışanların ayda bir kere kendi kendini kontrol etmelerinin erken tanıdaki öneminden bahsetti.

“Akıllı kadına meme kanserinden bir şey olmaz”

Bursa Onkoloji Hastanesinde Meme Cerrahisi uzmanı olarak çalışan Op. Dr. Murat Çalıkapan CLK Uludağ Elektrik kadın çalışanlarına verdiği eğitimde, “Dünya’da her yıl 14 Milyon insana kanser teşhisi konuluyor, yani her 10 saniyede 4 kişi kanser oluyor, her 8 kadından biri meme kanseri olabilir ama akıllı kadına meme kanserinden bir şey olmaz, doktora gelmek yerine komşusuna giden kadınlar için çok geç olabiliyor” diyerek, kadınların hastaneden korkmaması gerektiğini, özellikle hastaneye gelip yılda 1 kere kontrol olmaları gerektiğini hatırlattı.

CLK Uludağ Elektrik çalışanlarına verilen eğitimde, kadınlarda meme kanserinin nasıl gerçekleştiği sürecini ve tedavi yöntemlerini ise Uludağ Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Türkkan Evrensel anlattı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …