Home GÜNCEL ERGÜL BATMAN ‘ HÜKÜMET CUMHURİYET KAZANIMLARINI YOK ETMEK İSTİYOR’

ERGÜL BATMAN ‘ HÜKÜMET CUMHURİYET KAZANIMLARINI YOK ETMEK İSTİYOR’

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:42
5 min read
ERGÜL BATMAN ‘ HÜKÜMET CUMHURİYET KAZANIMLARINI YOK ETMEK İSTİYOR’ için yorumlar kapalı
0

Mudanya CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Cumhuriyet Bayramının 93. yılı kutlamaları ile ilgili yaptığı açıklamasında hükümetin Cumhuriyet kazanımlarını yok etmek istediğini ifade etti.

Batman, 93 yıl önce milletimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde dünya tarihinde eşi ve benzeri olmayan, mazlum milletlere yol gösteren büyük bir destan yazdığını vurguladı. ‘’Milletimiz her türlü zorluklara göğüs gererek kahramanca mücadele etmiş ve emperyalist kuşatmayı kaldırarak Cumhuriyeti kurmuş ve gelecek kuşaklara emanet etmiştir. Cumhuriyet ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı hâkim kılmıştır’’ şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlediğini açıklayan Batman, bundan sonra da hiçbir gücün engel olamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı. Ergül Batman, hak ve özgürlüklerden yoksun olan toplumların ayakta kalarak yaşamalarının mümkün olmadığını belirtti. Nedenini ise şu sözlerle ifade etti. ’’Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür. Bilimdir, akıldır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet uygarlaşmaktır, çağdaşlaşmaktır. Sanatı ve sanatçıyı yüceltmektir. Kimsesizlerin kimsesizi olmaktır. Cumhuriyet aynı zamanda zulme ve işgale baş kaldırmaktır.’’ dedi.

Batman, günümüz iktidarı ile ilgili olarak günümüz iktidarının ve Cumhuriyeti içine sindiremeyenlerin, gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyet kazanımlarının ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. ‘’Çok iyi biliyoruz ki dün emperyalizmin uzantısı işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile Türk halkına engel olamadılar, bugün de engel olamayacaklar’’ diyerek sitemini dile getiren Mudanya CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ‘’Ayrışma, kutuplaşma ve Cumhuriyet değerlerinden Atatürk ilke ve devrimlerinden laik, demokratik sosyal devlet ilkesinden uzaklaşmak, içte ve dışta sorunlarımızın daha büyümesine neden olmuş, terör, savaş, göç ve güvenlik günlük sorunlarımızın parçası haline gelmiştir’’ dedi.

Ergül Batman açıklamasını şu sözlerle tamamladı; ’’Bizler Cumhuriyetin 93. yılında tüm zorluklara, engellere, iç ve dış düşmanlara rağmen umutsuz değiliz. Cumhuriyet bu krizlerin ve sorunlarında çaresi olacaktır. Bu inançla Cumhuriyetin kurucusu ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle anıyor ve kazanımlarını korumaya kararlı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …