Home GÜNCEL BURSA’DA GÖLETLER SULU TARIMI ARTTIRIYOR…

BURSA’DA GÖLETLER SULU TARIMI ARTTIRIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2016 13:32
3 min read
BURSA’DA GÖLETLER SULU TARIMI ARTTIRIYOR… için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en büyük tarım ovalarından birisine sahip Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yapılan göletler ve barajlar sayesinde toprağın yüzde 70’i su ile buluşacak.

AK Parti İlçe Başkanı Ziraat Mühendisi Adnan Kamıl, ”Yenişehir’de ova olarak 370 bin dekar alanda tarım yapılmaktadır. Polikültür tarımın yapıldığı ender ovalardan birisidir. Bizim bu 370 bin dekarlık tarım yapılabilir alanımızın şuandaki mevcut baraj ve göletlerle sulanabilir alan yaklaşık 260 bin dekardır. Buda tarım yapılabilir alanın yüzde 70’ine tekabül etmektedir. Bu Türkiye ortalamalarında çok iyi bir rakamdır” diye konuştu.
Başkan Kamıl, Boğazköy Barajı 155 bin dekar, YAS sistemi yer altı sulama sistemi ile 7 mahalleye su verilen alan 55 bin dekar, Çiçeközü göleti 22 bin dekar alan bununla birlikte kullanımda olan ve yapımı devam eden Gökçesu, Kavaklı, Burcun, Akbıyık, Terziler, Yeniköy göletleri ile sulanabilir alanlar çoğalmıştır. Bunların dışında çalışmaları devam eden mahallelerimiz var. İncirli mahallemizde fizibilite çalışmaları devam ediyor. Boğazköy barajı ile sulanamayan yamaçtaki yerler var. Barçın ve Kozdere mahallelerimizin üzerlerinde de zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Bu bölgede kaynakların ve raporların iyi gelmesi durumunda gölet çalışmaları başlayacaktır. Yine daha tepede bulunan Kızılköy, Kızılhisar mahallelerinde de çalışmalarımız olacak. Bu rakamları yüzde 85’lere çıkardığımız zaman hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Zabıtadan Pide Gramajı Denetimi

Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Osmang…