Home GÜNCEL Refik Yılmaz’dan yanıt bekleyen sorular…

Refik Yılmaz’dan yanıt bekleyen sorular…

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2016 13:50
8 min read
Refik Yılmaz’dan yanıt bekleyen sorular… için yorumlar kapalı
0

Gemlik’te FETÖ’ye para aktardıkları ortaya çıkan ve kapatılan okulların yankıları sürerken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz sessizliğini koruyor.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Gemlik’te örgütün parasal işlerinden sorumlu olduğu iddia edilen Hüseyin Batur gözaltına alındı. Darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında Gemlik Kaymakamı Cahit Işık açığa alınmış, Özel Gemlik Hedef Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi, Özel Açılım Lisesi ve Kariyer Akademi Etüd Merkezi kapatılmıştı. Kariyer Akademi Etüd Merkezi’nin sahibi olan Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İlçe genelinde devam eden soruşturmalarda da 8 polis, 4 maliyeci, 4 gümrük muhafaza memuru ve çeşitli eğitim sendikalarında görevli 32 öğretmen açığa alınmıştı. Bununla birlikte, kapatılan Özel Açılım Lisesi’nin 2014 yılından sonra kurulduğu ve ruhsatının olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, Ali Osman Sarıca Kız Yurdu, Nergiz Kız Yurdu, Anafen Özel Lisesi’nin kapatıldığı duyuldu.

Diğer taraftan Yeni Marmara Gazetesi yazarı Mehmet Ali Yılmaz, isim isim Bursa’daki “Sakıncalı Kişi” listesine ulaştığını söyledi. Darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kuralları çerçevesinde 667 Sayılı bir kanun hükmünde Kararname hazırlandı” diyen Yılmaz, 2453 kişiden oluşan bir “kara liste” hazırlandığını söyledi. Yılmaz yazısında ayrıca; “Devlet yapısında bulunan tüm birimlerin yöneticilerine ve belediye başkanlıklarına gönderilen yazıda “Bu listede adı bulunan kişiler eğer o birimlerde çalışıyorlarsa derhal işlerine son verilmesi” isteniyor!” bilgisini paylaştı. Listenin tamamına Yeni Marmara Gazetesi‘nden ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte, yayınlanan listede Gemlik kısmı oldukça şaşırtıcı isimler içeriyor. Kapatılan Gemlik Sanayici ve İş Adamlar Derneği (GEMSİAD) üyelerinin çoğunlukta olduğu listede başta Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz gibi mevcut meclis üyeleri de bulunuyor. Bu isimlerden en ilginci ise CHP’li meclis üyesi Fatih Buluk… Edindiğimiz bilgiye göre GEMSİAD kurucularından olan Buluk, daha sonra “Derneğin amacından saptığı” gerekçesiyle cemaat ilişkisinden rahatsız olarak istifa eden ilk isim olmuş.

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

Yaşanan gelişmeler sonucunda şimdi tüm gözler Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a çevrilirken akıllardaki soru işaretlerini dillendirmek de bize düştü. Kendisinden sorularımıza tatmin edici cevaplar vermesini bekliyoruz.

1. 17-25 Aralık sürecinde sonra sıkı bir denetimin yaşandığı ilçede, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü ruhsatsız okulların açılışı nasıl gözlerden kaçtı?

2. Gemlik Belediyesi’nin ruhsatsız bir işyeri özellikle de bir okulun açıldığını fark edecek ekipleri yok muydu, varsa görevlerini ihmal mi ettiler?13536-gemlikte-fetocu-1-etut-merkezi-ve-2-yurt-kapatildi-910x0

 3.Ruhsatsız açılan ve hesapları üzerinden FETÖ’ye milyonlarca lira para aktaran okulların talebi üzerine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ruhsatları sorgulanmadan öğretmen görevlendirmesi yapıldı mı?

 4. İlçe Milli Eğim Müdürlüğü’nün Gemlik Belediyesi’nden konuyla ilgili bilgi talebi oldu mu ya da Gemlik Belediyesi kendiliğinden ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verdi mi?refik2

 

5.Kapatılan okullara öğrencilerini gönderen velilerden yüksek meblağda paralar alındı mı?

6. 17-25 Aralık öncesinde ilçede bir tane FETÖCÜ dershane varken, bu tarihten sonra sayının dörde çıktığının farkında değil miydi, farkındaysa neden müdahale etmedi?

   7. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nin birinci gününde Bursa’ya geleceği duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapılacak?refik

  8. Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın yazısında belirttiği “Sakıncalı Kişi” listesi konusunda yayınlanan GEMSİAD listesinde de adı geçen Refik Yılmaz bu derneğin kurucusu mu?

 9.Yılmaz, bu dernekten kapatılmadan önce istifa etti mi? Ettiyse istifa tarihi nedir?

 

10.Belediye bu derneğe katkıda bulundu mu, bulunduysa bunlar nelerdir?

  11. FETÖCÜ olduğu tespit edilen Samanyolu TV’de de haberleri yayınlanan bu derneğin kermesinin açılışına katılımı hakkında Sayın Yılmaz’ın bir açıklaması olacak mı?

  12. Özel Açılım Lisesi, Ali Osman Sarıca Kız Yurdu, Nergiz Kız Yurdu, Anafen Dershanesi ve Anafen Özel Lisesi’nin ruhsatları var mıydı? Yoksa neden işlem yapılmadı?

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…