Home GÜNCEL KUMYAKA’DA İKİNCİ HUKUK ZAFERİ…

KUMYAKA’DA İKİNCİ HUKUK ZAFERİ…

- Guncellenme Tarihi: 11 Ekim 2016 19:19
2 min read
KUMYAKA’DA İKİNCİ HUKUK ZAFERİ… için yorumlar kapalı
0

Balıkçı Barınağı Yönetmenliği’ne uygun işletilmediği iddiasıyla Ağustos ayında Mudanya Belediyesi tarafından mühürlenen Kumyaka Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Balıkçı Barınağı Sosyal Tesisleri’ne, Bursa 3. İdare Mahkemesinin ardından, Bursa 1. İdare Mahkemesi’nden de yürütmeyi durdurma kararı geldi.
YÜRÜTME DURDURULMUŞTU..
Hatırlanacağı üzere, 23 Aralık 2014 tarihinde barınak ve üzerindeki tesisin mevcut haliyle teslim alındığını öne süren Kumyaka Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne başvurusunda, o tarihten bu yana üzerinde hiç bir faaliyette bulunmadığı, Encümen Kararında ise yıkımla ilgili karar olmadığını ileri sürerek yürütmenin durdurulmasını istemişti. Mahkeme, geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde talebi değerlendirerek yürütmeyi durdurmuştu.

İKİNCİ DURDURMA KARARI DA DURDURULDU…
Mudanya Belediyesi, Encümen Kararı ile iş yeri kapatma süresine yönelik kapatma mühlet zabıta varakasının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Söz konusu Sosyal Tesislerin olduğu alanla ilgili Yapı Tespit ve Tatil Zaptı’na rağmen inşaata devam edilmesi nedeniyle, 35 bin 800 liralık ceza verildi. Yürütmenin durdurulmasını isteyen kooperatifin talebini dikkate alan 1. İdare Mahkemesi, oy birliği ile bu süre içerisinde yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…