Home GÜNCEL Mehmet Ali Yılmaz’dan müthiş proce önerileri…

Mehmet Ali Yılmaz’dan müthiş proce önerileri…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2016 12:44
15 min read
Mehmet Ali Yılmaz’dan müthiş proce önerileri… için yorumlar kapalı
0

Yeni Marmara Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Yılmaz, gazetemiz tarafından başlatılan ”Mudanya’nın En Sevilen Yöneticisini Seçiyoruz” anketini ve Mudanya’da İnönü heykeline yapılan çakma saldırı haberimizi konu almış. Kendisine teşekkür ediyor ve bu yazıyı olduğu gibi yayınlıyoruz..

Proce adamı Hayri!

Karnım ağrıdı sabahtan beri gülmekten!

Bu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çok eğlendiriyor beni.

Kadınların doğum öncesi ve sonrasındaki sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamak, çocukların daha sağlıklı bir şekilde hayata gelmelerini sağlamak için “Uğur Böceği Procesi” diye bir şey başlatmış aklınca, İnternet’te gezinirken gördüm tesadüfen.

Neyi karşılıycan, ne kadarını karşılıycan, kaç kişiyi karşılıycan, ne alcan, ne vercen, ortalıkta hiçbir bilgi, hiçbir veri yok!

“Çocukların daha sağlıklı bir şekilde hayata gelmelerini sağlamak” içinmiş!..

Adam resmen ötürük olmuş, proje sıçıyor!

Denizde kum, Hayri’de proce!..

Aynı zamanda tez vakitte“Barış çiçeği, Sevgi böceği, Pıtırcık Osman, Barış Fidanı, Barışın ve Toprağın Efendisi” gibi proceleri de yaşama geçirmeye hazırlanıyormuş Hayri Türkyılmaz!

La göreve geleli neredeyse 3 yıl olmak üzere Hayri, belediye başkanlığın bitti bitecek, bugüne dek hangi proceyi yaşama geçirdin sen bakalım?

Belediyenin İnternet sitesinde “tamamlanan proceler” bölümüne mendil kadar bir yer olan Tekel Parkı düzenlemesiyle, Arnavutköy Balıkçı Barınağı’na döktüğün betonu koydurmuşsun…

Balıkçı barınağının maliyetini de her seferinde arttırıyorsun üstelik.

Tüm bunlar nasıl oluyor da oluyor?

La oğlum Hayri, “Zihni Sinir” misin yoksa sen be?

Biri bu Hayri’ye “Mudanya Mütarekesi’nin bir barış anlaşması değil”, savaşın gelişen koşullarında geçici bir “ateşkes anlaşması olduğunu” anlatmalı!

Bugün yeryüzünde bir ateşkes anlaşmasını kutlayan sadece Hayri kaldı, başka bir numunesi daha yok!

İsmet İnönü’yü hiç sevmem!

Sevemedim daha doğrusu adamı.

Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı oluşundan, CHP’nin başına geçişinden, 2’nci dünya savaşında karneyle de olsa milleti ekmeksiz bırakmamaya çalışmasından dolayı zorlama da olsa sevmeye çalıştım ama olmadı, ı-ıh, başaramadım bir türlü!

Bilmem geçmişte okuduğum Doktor Rıza Nur’un orijinal anıları oldu beni ona karşı soğutan, bilmem Atatürk’ün ölümünün ardından saatler içinde cuk diye onun koltuğuna oturması, bilmem paranın pulun üzerine onun resimlerini kaldırtıp kendi suretini koydurması?

Ömrünün son yıllarında Mustafa Kemal de hiç sevmezdi onu.

Özellikle son sene hiç görüşmediler.

Hatta Atatürk’ün hakkında ölüm emri verdiği, Mareşal Fevzi Çakmak’ınsa “görev yerine getirildi” deyip, onu sakladığı bile dile getirilir!

Lozan kahramanıymış!

Pabucumun kahramanı!

Lozan’a da hiç inanmadım.

Sadece o mu gitti sanki Lozan’a?

Hem, Sovyetler Birliği’nin “eğer anlaşma sağlanamazsa Türkiye’yle birlikte savaşa biz de gireriz” şeklindeki açıklamasının getirdiği güçlü konum göz ardı edilip de misak-ı milli hudutları bir kenara bırakılarak, şimdiki coğrafyaya “evet” denilmesini bendeniz de büyük bir başarısızlık ve hayal kırıklığı olarak görenlerdenim.

Her neyse…

Mudanya’daki mütareke binasının tam karşısında bir İnönü heykeli, o heykelin altında da bir kaide vardır.

Şimdi anlatacağım hikâye tam olarak da gerek Hayri, gerekse CHP ve bazı CHP’lilerdekiarızayı teşhis ve tespit eden çok çok güzel bir örnektir!

Hani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarla yaptığı görüşme sonunda “Lozan’la”ilgili bir açıklama yaptı ya?

İşte o açıklamanın ardından bir İnternet sitesinde Mudanya’daki o “İnönü heykeline yumurtalı saldırı” konulu bir haber yapılır.

Gerçekten de heykelin kaidesinin üzerinde bir dolu yumurta kabuğu vardır.

Ertesi gün Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz “olayın peşini bırakmayacaklarını”açıklar.

CHP’lilerin hiç işi gücü yoktur.

Bu olay üzerine tuluat yapmaya ve nümayişe hazırdır yine hepsi.

Zaten işleri güçleri sürekli bir şeyleri protesto etmek, aynı sırada bunu bahane ederek iki tepik atıp horon çekmektir!

Şimdiye dek Mudanya’ya hiçbir hayrı dokunmayan Hayri’nin bu açıklamasından sonra harekete geçerler ve İnönü heykelinin dizinin dibinde bu hain olayı protesto ederek nümayiş yapar CHP’liler.

Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi İlçesi’nin rahmetli asker şarkıcısı “Esmeray’a”çok benzemesiyle ünlenen,“Esmeray” lakaplı başkanı İsmet Karaca, Atatürk’ün kurucusu olduğu kendi ülkesinin ilelebet payidar kalacağına inanmadığı için çocuğunu gidip orada doğuran ve Amerikan vatandaşı olmasını sağlayan bayat Nurhayat Altaca, Yusuf Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe başkanı Ergül Batman, partililer Hulisi Bitlis, Şemsi Muş, çatıdaki minik kuş ve daha niceleri, hale, jale ve Güzelyalı’dan bütün sülale orada toplanıp basın açıklaması yaparak saldırganları acayip bir şekilde kınarlar!

Semra Teke’yi tanır mısınız?

Ben tanıyorum, Bursa ve Mudanya Söylem Gazeteleri’nin sahibidir kendisi.

Ve körfez bölgesinde köyler de dâhil olmak üzere çok tanınıp sevilir Semra.

Bir “Hayri avcısıdır” aynı zamanda!

Mert kızdır, sözüne sohbetine güvenir herkes.

Şu “yımırta meselesinin” üzerine gidiyor Semra Teke.

Olaydan ve CHP’nin durumu protesto etmesinin ardından Mudanya polisi mobese kayıtlarınıgeçmişe doğru incelemeye başlıyor.

Meğerse gerçekte ne olmuş biliyor musunuz?

Öyle sanıldığı gibi Tayyip Erdoğan’ın Lozan’la ilgili açıklamasının ardından hiç kimse İnönü heykeline yumurta filan atmamış!

Olaydan bir gün öncesinin akşamında 2 hatun 3 erkek heykelin kaidesine oturarak bira içmişler.

Ve meze olarak da yanlarında getirdikleri haşlanmış yumurtaları oracıkta soyarak mideye indirmişler.

Kabuklar da kaidenin üzerinde kalmış tabii ki!

Bunlar mı Türkiye’yi idare edecek iktidara gelince?

Bunlardan mı Mudanya’ya hayır gelecek?

Nitekim Semra İnternet sitesinde tam 9 bin 879 kişinin oy kullandığı “Mudanya’nın en sevilen yöneticisi” konulu bir anket yaptı daha yeni.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kaçıncı çıkmış orada biliyor musunuz?

Sadece yüzde 7 oyla 4’ncü!

Oysa daha geçenlerde kendi yaptırdığı bir ankette “yüzde 97 aldığını” açıklamıştı Hayri.

Almış bu sefer de 90’ın yedisini!

Kendisini tebrik ediyor, başarısızlıklarının devamını bekliyorum!

(Hayri Türkyılmaz’a kıyak olsun, kendisine birkaç proje önerisi de benden gelsin:

Çek carcuru öp macuru procesi, oynaya oynaya gelin çocuklar procesi, dandini dandini dasdana Hayri girmiş bostana procesi, iç şarabı sev Arabı meydan procesi, Mütareke Meydanı’na, İnönü’nün yanıbaşına Hayri ve yenge hanım el ele birlikte yürürken heykeli dikilmesi procesi, kayınpederle ortak inşaat taahhüt işleri procesi, imar değişikliğiyle aile bireylerinin sahibi oldukları gayrimenkullere kat artışı sağlanması procesi, Emir Ali Usta ne düşünüyorsun bu hususta procesi, sahilde çekirdek çitletme procesi, üzerlerinde “lütfen denize işemeyin” yazılı tabelalarının yaptırılıp limana çaktırılması procesi, liseler arası orman ne güzel ne güzel, bu Hayri ne iyi ne iyi bilgi yarışması procesi, Esmeray halk oyunları şenliği, Porselen diş halk koşusu, uluslararası Pelin Pelerin güzellik yarışması, 1’nci geleneksel kırık zeytin Hayri festivali, pıyıkları keselim, Mudanya’da lodos gibi eselim metroseksüellik günleri şiir dinletisi, damlaya damlaya göl olur,bizim nalet oğlan gene altına işemiş çocuk sevgi ve emzirme evi procesi, Ford markayı değiştir, Belediye kasasından Hayriye Mercedes makam aracını yetiştir procesi, Moskova Belediye Başkanı İvan Divandelen’le kardeşlik protokolü procesi, Uluslararası Semra Teke korku filmleri festivalive daha niceleri.)

 

http://www.yenimarmaragazetesi.com/makale/proce-adami-hayri-/

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …