Home GÜNCEL Hasta yakınlarının konaklama çilesi bitiyor…

Hasta yakınlarının konaklama çilesi bitiyor…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2016 09:49
6 min read
Hasta yakınlarının konaklama çilesi bitiyor… için yorumlar kapalı
0

22557_img_2372_201610071723
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE TEDAVİ GÖREN HASTA YAKINLARININ KORİDORLARDA, HASTANE BAHÇESİNDE VE OTOPARKTAKİ ARAÇLARI İÇİNDE GECELEMELERİ SORUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HAYIRSEVERLER İŞADAMLARI DESTEĞİYLE HAYATA GEÇİRECEĞİ HASTA YAKINLARI MİSAFİRHANESİ İLE ORTADAN KALKIYOR.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören hasta yakınlarının koridorlarda, hastane bahçesinde ve otoparktaki araçları içinde gecelemeleri sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin hayırseverler işadamları desteğiyle hayata geçireceği Hasta Yakınları Misafirhanesi ile ortadan kalkıyor. Görükle Kampüsü’nde bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilecek misafirhanenin inşaatını üstlenen hayırsever işadamları Şevket İlhan ve Mustafa Altın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yanı sıra çevre illere de hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hasta yakınlarının yıllardır yaşadıklarını sorunun kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan spora, tarihi kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda örnek projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kentin en önemli eksiklerinden birini daha gideriyor. Bursa’nın yanında çevre illere de hizmet veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören hasta yakınlarının yaşadığı konaklama sorunu kampüs içine yapılacak Hasta Yakınları Misafirhanesi ile çözüme kavuşacak. Bu konuda daha önce Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile yer konusunda protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de inşaatın yapımını üstlenen firma ile protokol imzaladı. İnşaatın yapımını üstlenen Nilüfer Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi sahipleri Şevket İlhan ve Mustafa Altın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında misafirhane inşaatının yapımı konusunda protokol imzalandı.

İnsanın içi sızlıyordu
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, misafirhane yapımı için 1700 metrekare alan belirlendiğini ve 3600 metrekarelik inşaat alanında 24 odalı bir tesis olacağını söyledi. Hayırsever işadamları işbirliğinde yine güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa başta olmak üzere çevre illere de hizmet veriyor. Bu nedenle her gün çevre illerden de gelenler oluyor. Özellikle hastalarını buraya getiren hasta yakınları, konaklama konusunda büyük sıkıntılar çekiyorlar. Koridorlarda, bahçede sabahlıyorlar. Bu görüntüler de insanın içini sızlatıyor. İnşallah bir yıl içinde bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Hayırsever işadamlarımız Mustafa Altın ve Şevket İlhan inşallah modern, kaliteli bir tesisi üniversitemize kazandıracaklar” dedi.
İşadamı Mustafa Altın da hasta yakınlarının yaşadığı bu önemli sorunun çözümüne vesile olmalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…