Home GÜNCEL Dündar, “Demokrasi Meydanı, Adına Yakışır Güzellikte Olacak”

Dündar, “Demokrasi Meydanı, Adına Yakışır Güzellikte Olacak”

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2016 10:25
5 min read
Dündar, “Demokrasi Meydanı, Adına Yakışır Güzellikte Olacak” için yorumlar kapalı
0

İlçede her mahalleye bir meydan ve spor tesisi kazandırmak için yoğun bir çalışma yürüten Osmangazi Belediyesi, bir yandan da ilçedeki mevcut meydanları yeniliyor. Başkan Dündar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yürütülen çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bursa’nın en işlek yerlerinin başında gelen ve hain darbe girişimi sonrası adı, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilen Şehreküstü’de başlatılan yenileme çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçtiğimiz Ağustos ayında başlattığımız çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Burasının adı bildiğiniz gibi Şehreküstü Meydanı’ydı. Ancak, hain darbe girişimi sonrası, halkımızın 27 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttuğu bu meydanın ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. Burasıyla ilgili bizim bir çalışmamız vardı. Ancak darbe girişimi nedeniyle çalışmamıza başlayamamıştık. 27 günlük nöbet sonrası buradaki çalışmalarımızı başlattık. Meydanın yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.demokrasi-meydani-4

“ADINA YAKIŞACAK”

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık’ın da katıldığı incelemelerin ardından değerlendirme yapan Başkan Dündar, hazırlanan projenin, Ulucami Caddesi’nden başlayarak meydana kadar olan caddeyi kapsayan bir proje olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Dündar, “Ulucami Caddesi Cephe Sağlıklaştırma projemizin devamı olan projemizle, meydan ve caddeyi düzenliyoruz. Şu anda inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Tamamlandığında, inşallah adına yakışır şekilde bir meydan ortaya çıkacak. Bildiğiniz gibi burası Bursa’nın en hareketli yeri ve vatandaşın yoğun bir şekilde kullandığı bir meydan. Artık burasının yenilenme zamanı gelmişti. İnşallah güzel bir meydan ortaya çıkacak. Son derece şık bir tasarım var. Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

“BURSA’NIN KALBİNİN ATTIĞI MERKEZ”

Osmangazi’yi daha modern ve yaşanabilir bir şehir yapmak adına çok ciddi projeler hayata geçirdiklerini belirten Başkan Dündar, “İlçemiz, Bursa’nın kalbinin attığı merkez. Kayıtlı nüfusu 830 bin olsa da, gündüz nüfusu 1,5 milyonu aşıyor. Yani biz neredeyse tüm Bursa’ya hizmet veren bir ilçeyiz. Bu nedenle yeni yaşam alanları ile birlikte, mevcut alanların da yenilenmesi gerekiyor. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın ardından, yine yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan Çekirge Meydanında da yenileme çalışması gerçekleştireceğiz. Bunun için ulusal düzeyde bir proje yarışması düzenledik. Bu yarışmada seçilecek en uygu proje, Çekirge Meydanını yeni bir görünüme kavuşturacak, yaya ve araç trafiğini rahatlatacak, bölgeye yeni bir kimlik katacak proje olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Havacılık Dünya’nın Transit Merkezi Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin sadece 4 saatlik uçuş süresiy…