Home GÜNCEL Dağcılık Eğitimleri Başladı…

Dağcılık Eğitimleri Başladı…

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2016 14:48
12 min read
Dağcılık Eğitimleri Başladı… için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerine devam eden Dağcılık branşının yeni dönem kursuna start verildi. İlginin her geçen gün arttığı dağcılık branşına gönül veren İnegöllü doğaseverler yeni dönemde ilk derslerini almaya başladı.

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen yeni dönem ilk eğitim programına, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt ve dağcılık branşı yeni dönem öğrencileri katılırken, Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan antrenör Bülent Aktaş tarafından doğa severlere yönelik dağcılık ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Dağcılık branşının yeni dönem kursunun ilk eğitim dersinde dağ tutkunlarını yalnız bırakmayan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Belediyespor bünyesinde 10.branş olarak faaliyetlerinde geçen sene başladığımız Dağcılık branşına her geçen gün ilgi ve alakanın artması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini ortaya çıkacağını umduğumuz bu faaliyetlerin artarak devam etmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Dağcılık Branşı yeni dönem kursu ilk dersinde açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt; “Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın öncülüğünde sporu bir yaşam biçimi yapmak ve sporu her yaş gurubuna yaymak adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu maksatla Belediyespor bünyesinde 10. branş olarak faaliyetlerine başlayan Dağcılık branşının bu dönem yeni katılımcılarıyla ilk dersine bu akşam start veriyoruz. Her geçen yıl katılımın arttığı dağcılık branşı ile alternatif spor alanında İnegöl’ün önemli bir yere geleceğine yürekten inanıyor, Dağcılık branşının yeni dönem öğrencilerine alacakları bu eğitim kursunda başarılar diler, saygılarımı sunarım” dedi.inegol

DAĞCILIK VE DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE ELVERİŞLİ BİRÇOK PARKURA SAHİBİZ
İnegöl Belediyespor’un 10. branşı olan dağcılık branşının yeni dönem kursunun ilk dersinde doğaseverlere konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise; “İnegöl coğrafi konumu bakımından Uludağ’ın eteklerinde bulunan, dağcılık ve doğa sporları bakımından Marmara bölgesinin en şanslı ilçesi. İlçemiz Uludağ’ın birçok zirvesini sınırları içerisinde barındırması sebebiyle dağcılık ve doğa yürüyüşlerine elverişli birçok parkura sahip. Şehrimizde bu spora ilgi duyan hemşerilerimizin olması da ayrıca mutluluk verici. Doğa sporlarıyla ilgili belediyemizin yaptığı çalışmalarının yanı sıra İnegöl halkının da gerek amatör gerek profesyonel girişimleri mevcut. Zaman zaman basın aracılığıyla ya da sosyal medyadan bu arkadaşlarımızın oluşturduğu etkinlikleri takip ediyoruz” dedi.

Doğa tutkunlarının daha organize ve nitelikli faaliyetlerde bulunmaları adına geçtiğimiz yıl Dağcılık branşını İnegöl Belediyespor bünyesinde 10. Branş olarak faaliyete geçirmiştik diyen Yiğit; “Geçen dönem açtığımız ilk kursa katılarak teori ve pratik eğitimlerini tamamlayan 69 dağcı sporcumuza lisanslarını düzenlediğimiz tören ile takdim etmiştik. İnegöl halkının ilgi ve isteği üzerine ilkini 2016 yılı Şubat ayında başlattığımız dağcılık eğitimlerimiz İnegöllü hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle yeni dönemde de devam ediyor. Yeni dönem kurs kayıtlarımızın duyurusunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştık. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde kursumuza ilgi gayet yoğun şekilde devam etti” dedi.

YÜZSEKİZ KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
Yeni dönem dağcılık kursumuza 108 kişi kayıt yaptırdı diyen Yiğit; “Kurslarımıza gösterilen ilgiden anladığımız üzere bu sayı artarak devam edecek. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde eğitimlerimizi Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Bülent Aktaş’ın eğitmenliğinde gerçekleştireceğiz. Kursiyerlerimiz öncelikle 8 haftalık teorik dersleri tamamlayacak sonrasında ise kamp, dağ yürüyüşü, kaya tırmanışı temel eğitimleriyle devam edecek” dedi.
YENİ YÜRÜYÜŞ VE TIRMANIŞ ROTALARI AÇILIYOR
İnegöl’ün çevresinde dağcılık sporuna uygun pek çok alan var diyen Yiğit; “Henüz keşfedilmemiş doğal güzellikler var. Halkımızın ilgisi ve isteği oldukça yoğun. Her geçen gün ilçemizde yeni yürüyüş ve tırmanış rotaları açılıyor. Bildiğiniz üzere 15 Ağustos 2016’da Oylat İkiz Kayalar’da kaya tırmanış rota açım çalışmalarımız başlamıştı. Bu yeni rotayla birlikte Oylat Kayalıkları da en az şifalı suları ve mağarası kadar ilgi görmeye başladı. Oylat, henüz kaya rota açımları devam etmesine rağmen tüm tırmanış sporu tutkunlarının odak noktası haline geldi. Şunu da ifade etmek isterim ki Oylat’a Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen tırmanışçıların daha güvenli ve rahat bir ortamda kamp yapmalarını sağlayacak olan kamp alanlarını da yakın zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

Yiğit son olarak; “İnegöl’ün saklı kalmış doğal zenginliklerini ortaya çıkaracak bu çalışmaların artarak devam edeceğini buradan belirtir, bu akşam startını verdiğimiz Dağcılık branşının yeni sezon kursunun doğa tutkunu kursiyerlerine hayırlı olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan antrenör Bülent Aktaş tarafından doğa severlere yönelik yeni dönem kursun ilk dersinde dağcılığın tanımı yapılarak dağlarda yürüyüş ve kamp kurmanın yanı sıra teknik malzeme kullanarak tırmanma sporunun nasıl yapılması gerektiği konularında bilgiler verilirken, kamplı etkinlik, kayaya sabitlenmiş metal merdivenleri ya da sabit hatları kullanarak tırmanın nasıl yapılacağı, yatay ve dikey hareket ederek yapılan kaya tırmanışları ile tırmanış çeşitleri hakkında eğitim kursuna katılan dağcılara önemli bilgiler sunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …