Home GÜNCEL Köy filmleri Çalı’da sinema tutkunları ile buluşuyor…

Köy filmleri Çalı’da sinema tutkunları ile buluşuyor…

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2016 14:27
4 min read
Köy filmleri Çalı’da sinema tutkunları ile buluşuyor… için yorumlar kapalı
0

Türk sinemasında ilk köy filminin çekildiği Nilüfer’in Çalı Mahallesi’nde, Köy Filmleri Festivali düzenlendi.
Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi ve ÇEKÜDER işbirliğiyle düzenlenen Çalı Köy Filmleri Festivali, 4 gün boyunca sinema tutkunlarına Çalı’da köy filmlerini açık havada, yıldızların altında izleme keyfi yaşatacak. Köy filmlerinin izleyici ile buluştuğu festivalde sinema üzerine söyleşiler de düzenleniyor. Çalı Köy Filmleri Festivali, 1934 yılında Çalı’da çekilen ve ilk köy filmi olan Aysel Bataklı Damın Kızı filminin gösterimi ile başladı. Konuşmaların ardından senaryosu Nazım Hikmet Ran’a ait olan, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul’un yaptığı Aysel Bataklı Damın Kızı adlı film izleyici ile buluştu. Film gösteriminin ardından Nilüfer Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı’nın katıldığı söyleşi düzenlendi. İlk köy filminin çekildiği Çalı’da böyle bir festival düzenlenmesini önemli bulduğunu belirten Dilek Tunalı, “Keşke 82 yıl önce çekilen bu yapımla ilgili tekrar film çekilebilse, kitabı yazılsa. Muhsin Ertuğrul Türk sinemasını uzun süre elinde tutmuş. Yapıma baktığımızda bugün için çok değerli görüntüler var. Muhsin Ertuğrul yurt dışında birçok çalışma izlemiş ve projelere imza atmış. Ancak bu deneyimlerini Türkiye’ye döndüğünde sinema adına kullanmamış. Bu filmde bir melodram hastalığı var ve hala günümüzde de bu devam ediyor. Sürü ve Susuz Yaz’da da toplumsal gerçekler gözler önüne serilmiş” dedi.
Söyleşinin ardından Moğollar Grubu’nun solisti Cahit Berkay sahne aldı. Bugüne kadar yüzlerce film ve dizi müziğinin bestesine imza atan sanatçı, unutulmaz eserlerini sevenleri için seslendirdi. Konserde, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca da şarkılarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.
2 Ekim Pazar günü sona erecek olan festival kapsamında 1 Ekim Cumartesi günü Sivas, Yılanların Öcü, Türkiye’nin Oscar adayı olan Kalandar Soğuğu ile Sürü filmi izleyici ile buluşacak. 2 Ekim Pazar günü de Beş Vakit, Arkadaşımın Evi Nerde, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak ve Yatık Emine isimle filmlerin gösterimleri yapılacak. Çalı Futbol Sahası’nda gerçekleşen film gösterimlerinin yanı sıra sinema üzerine söyleşiler de düzenleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…