Home GÜNCEL Bozbey: “Kat Karşılığı Sistemi Kalkmalı”

Bozbey: “Kat Karşılığı Sistemi Kalkmalı”

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2016 14:44
3 min read
Bozbey: “Kat Karşılığı Sistemi Kalkmalı” için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, inşaat sektöründe kat karşılığı sisteminin kalkması, bunun yerine hasılat paylaşımı sisteminin getirilmesi gerektiğini savundu.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. İnşaat sektörüne ilişkin sorunların konuşulduğu ziyarette Mustafa Bozbey, en çok rantın, kat karşılığı sisteminde yaşandığına dikkat çekerek, “Rantın ara değerini kazanan vatandaş vergisini vermiyor. Kat karşılığı sistemini kaldırmak gerekiyor. Diyelim ki vatandaş bir dairem olsun istedi. Dairenin fiyatı bugün 150 bin TL, müteahhit yaptığı zaman 500 bin TL. Bu rantın ara değerini vatandaş kazanıyor ve vergisini de vermiyor. Mesela müteahhit her daireyi 100 bin liraya, 100 daireyi 10 milyon liraya mal etti. Bu dairelerin satış fiyatını belirledikten sonra eğer vatandaş bu yerden kendisine daire almak istiyorsa, yüzde 20’lik bir indirim yapılır. Vatandaş bu daireyi de istemiyorsa, hasılat paylaşım sistemiyle satıştan payını alır, yatırımını başka bir yerde değerlendirir. Hasılat paylaşım sistemi, kanuni düzenleme yapılarak bir an önce getirilmeli. Böylece şehirlerin yenilenmesi, deprem riski taşıyan yapıların yenilenmesi daha hızlı bir şekilde olur” dedi.

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır da, Bursa’da kentsel yenilemenin şart olduğunu kaydederek, “Deprem kaçınılmaz, hala ihmalkar davranmamız, kentsel yenileme işini parmağımızın ucuyla tutmamız çok büyük vebal. İnsanlar ciddi sorumluluk altındalar. Sizin düşünceleriniz çok mantıklı ve birilerinin bunu duyması lazım” dedi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…