Home GÜNCEL Usta: ‘Türkyılmaz şimdi ne söyleyecek..!

Usta: ‘Türkyılmaz şimdi ne söyleyecek..!

- Guncellenme Tarihi: 28 Eylül 2016 11:48
7 min read
Usta: ‘Türkyılmaz şimdi ne söyleyecek..! için yorumlar kapalı
0

Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kendisi hakkındaki iddialarına yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi.

İsimsiz, imzasız dilekçeler yüzünden sorgulandım
2015 yılında Güzelyalı Kapalı Pazaryeri’nin inşaatı sırasında savcılığa ve bir çok yere dağıtılan isimsiz ve imzasız bir dilekçe yüzünden birçok denetleme geçirdiğini ve söz konusu yer hakkında Ticaret Baş Müfettişinin ve Cumhuriyet Savcılığının 10 gün kadar süren incelemeler sonucu hakkındaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığı tespit edilerek konunun kapandığını, fakat imzasız isimsiz dilekçe yüzünden maruz kaldığı durumun hesabını iftirayı atanlardan soramadığını vurgulayan Usta: ”Eğer o imza sahiplerinde birazcık onur ve şeref varsa kendilerini açıklar yada o dilekçeye imzalarını koyarlar’ dedi.
Savcılık kararını basın mensuplarına okuyan başkan, 22/10/2015 tarihli savcılık evrakının fotokopilerini basın mensuplarıyla paylaştı.
Şimdi bunun üzerine ne söyleyecek Mudanya Belediye Başkanı?
Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın 26/09/2016 günü yaptığı basın toplantısında ki iddialarının tamamının mesnetsiz olduğunu yineleyen Usta, savcılık belgesini basın mensuplarına eliyle göstererek; ”Diyordu ya ‘savcılığa gitsin, dilekçe versin, ifade versin, esnafın parasını’ işte savcılık belgesi şimdi bunun üzerine ne söyleyecek Mudanya Belediye Başkanı? İnanın merak ediyorum” diye konuştu.
Gerçekler çarpıtıldı
Arnavutköy Balıkçı Barınağının (liman) kökünden sökülerek yeniden yapıldığı söyleminin doğru olmadığını belirten Usta yapılanın kayalıkları bir arada tutan bir duvar olduğunu iddiaa etti. Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın Arnavutköy limanına yapılan duvarın Güzelyalı Kapalı Pazaryeri’nin bedeline eşit olduğu söylemine gönderme yaparak Güzelyalı pazarı ekspertiz tespitinde bedelinin 8.5 milyon lira olduğunu söyledi. Liman düzenlemesine 2 milyon TL harcadığını belirten Türkyılmaz’ın gerçekleri çarpıttığını belirtti. Basın mensubu Sinan Şentürk ise Arnavutköy Balıkçı Barınağının ihale bedelinin 700 bin TL olduğunu söyledi.
En şeffaf belediye mi? Gülmemek elde değil..
Türkyılmaz ; ‘Mudanya Belediyesinin dünyanın en şeffaf belediyesi’ olduğu söylemlerinin çok komik olduğunu vurgulayan Başkan Usta; ‘ Kapıları söktünüz de ne oldu? Herkes yine saatlerce bekliyor’ dedi.
Belediye ticarethane değildir!
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile ilgili iddialarını cevap veren Usta; ”Belediye yönetiyoruz ticarethane değil. Herkes aklını başına devşirsin. Kira arttırarak hizmet yapılmaz. Kiralar yükseldiği için, diğer dükkan sahipleri de yükseltmek isteyecektir. Ne olmuş olacak? Bu mudur hizmet? Mudanya’da pahalılık varsa bunun sebebi Hayri Türkyılmaz’dır. Kiracıların dengesini bozmuştur” dedi. Ayrıca Usta;” Türkyılmaz, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Mudanya’ya çağıracakmış. Cesareti varsa esnafın içinde gezdirsin. Güzelyalı’ya, Trilye’ye, Eşkel’e götürsün. Baksın halk nasıl tepki gösteriyor” dedi.
Ödül varsa alsın, bedel varsa ödesin!
Türkyılmaz Meclis üyeleri olmadan sokaklara çıkıp esnafı tek başına gezsin.Esnafın mimiklerine baksın diyerek halkın içine dolaşmaya davet eden Usta; Ben, Hayri Türkyılmaz’ın tekrar aday olmasını istiyorum, ödül varsa alsın, bedel varsa ödesin ‘ dedi.
Allah sonlarını hayr etsin…
Övünerek Atatürk anıtı önüne yaptırdığı çocuk parkı hizmet mi? İnsanlar orada saygı duruşunda bulunup, çelenk koyuyorlar, Atatürk’ü anıyorlardı. Bide yaptığıyla övünüyor Başkanımız. Allah sonlarını hayr etsin..

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…