Home GÜNCEL Mustafakemalpaşa’ya güneş enerji santrali…

Mustafakemalpaşa’ya güneş enerji santrali…

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2016 09:56
5 min read
Mustafakemalpaşa’ya güneş enerji santrali… için yorumlar kapalı
0

mustafakemalpasaya-gunes-enerji-santrali-3Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye’de yenilenebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken bu kapsamda Mustafakemalpaşa Belediyesi’de Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmaya hazırlanıyor.  Güneş enerjisi ile çevreyi koruyarak kendi elektriğini üretmek için çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, GES Projesi’nde önemli bir adım daha attı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1MW arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali Projesi Çağrı Mektubu’nu Burka Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman’dan teslim aldı.

GES Sünlük’e kurulacak

Bağlantı protokolünün imzalandığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sünlük Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük arazi üzerine 700 hanenin elektrik tüketimini karşılayabilecek güçte GES kurmayı planladıklarını söyledi. Çevre dostu projelere önem veren yerel yönetim anlayışı çerçevesinde GES Projesi’ne ağırlık verdiklerini ve kurulum süreçlerinin hızla devam ettiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan; ”Türkiye için alternatif kaynakların başında güneş enerjisi geliyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bizlerde tüm projelerde doğa dostu alternatif enerji üretimi yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Mustafakemalpaşa, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor. GES için bağlantı anlaşmasını imzaladıktan sonra artık sahada kuruluma başlamanın ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. 2 yıl içinde proje hayata geçmiş olacak. Mustafakemalpaşa’da bir ilk olacak GES Projesi ile elektriğimizi çevreyi koruyarak üretecek ve elde edeceğimiz gelirle de vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Tüm Mustafakemalpaşa’ya halkına hayırlı olsun ” dedi.

‘Hem çevre hem ekonomi kazanacak’

Burka Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman ise maliyeti 1 milyon euro olarak düşünülen GES’in ortalama 700-900 ton arasında karbondioksit salınımını engelleyerek yılda yaklaşık 23 bin ağacın kesilmesini önleyeceğini dile getirdi. Karaman; ” 4230 adet fotovoltaik panel kullanılması planlanan güneş enerjisi santralinde, yıllık ortalama 1 milyon 500 bin kwh/yıl elektrik üretilmesi düşünüldüğünde yaklaşık 1 yılda 640 bin TL gelir elde edeceği öngörülmektedir. Bu tesisin gaz, duman, kükürt ve radyasyon gibi zararlı atıkları bulunmamaktadır. Santralde kullanılacak fotovoltaik paneller hiçbir şekilde doğaya zarar vermeyen elektriği tamamen temiz yollarla üreten sistemlerdir. Böyle doğaya saygılı, temiz bir enerjinin üretilmesi hem ülke ekonomisine hem de çevreye yüksek oranda katama değer sağlayacaktır ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…