Home GÜNCEL KOZA LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ EYLÜL AYI TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ…

KOZA LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ EYLÜL AYI TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ…

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2016 10:08
7 min read
KOZA LIONS KULÜBÜ ÜYELERİ EYLÜL AYI TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ… için yorumlar kapalı
0

koza-lions-kulubu-eylul-ayi-toplantisi-1Koza Lions Kulübü Altınceylan ’da gerçekleştirdiği Eylül Ayı 2. Toplantısı’nda Anadolu Üniversitesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Altıntaş’ı ağırladı.

Koza Lions Kulübü’nün Eylül Ayı 2. Toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ayhan Altıntaş kulüp üyelerine “Doğadan gelen sağlık, Fitoterapi’de kullanılan ürünler ve güncel yaklaşımlar” konulu bir sunum gerçekleştirerek bitkiler ve bitkisel ürünler hakkındaki bilgi birikimini paylaştı.

Koza Lions Kulübü üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda kulüp olarak sosyal sorumluluk projeleri ve üyeler arası bilgi paylaşımı konusundaki hassasiyetlerinden bahseden Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan, karşılıksız hizmet noktasında Lions’un 100. yılına yakışır etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Tırmanılacak yeni dağlar parolasıyla başladıkları yeni hizmet döneminde büyük bir motivasyonla çalıştıklarını söyleyen Başkan Müge Okşan, “Koza Lions Kulübü olarak ortak anlayışla belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda hem sosyal sorumluluk projelerine ivme kazandırıyor hem de kulüp içi sosyal, eğitsel etkinlere imza atıyoruz. Lions’un 100’üncü yılı nedeniyle hedeflerimize ulaşmak için tüm kulüp üyeleri olarak yoğun emek harcamaktayız. Karşılıksız olarak yürüttüğümüz her proje de çıtayı bir üst seviyeye yükselten değerli Koza Lions Kulübü üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

SAĞLIK İNTERNETTE VE BAKKALDA SATILMAZ

Sunumuna, yasaklanan ve zararlı olan ürünler ile faydalı ve onaylı bitkisel ürünler hakkında hap bilgiler vererek başlayan Doç. Dr. Ayhan Altıntaş” Sağlık internette ve bakkalda satılmaz, eczane dışında hiçbir yerden ilaç almayınız. Marketlerde çok ucuza satılan sözde sağlık ürünlerinden uzak durun. Sadece ve sadece eczaneden alışveriş yapın ve aktarlardan bitkisel ürün alırken iki kez düşünün. Kısacası eczane dışında bitkisel ürün ya da ilaçları kesinlikle almayınız. Tıbbi bitkilerin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlar bitkileri; içgüdüsel, hayvan davranışlarını gözlemleyerek, deneme yanılma yolunu kullanarak ve benzetme yolunu kullanarak tanımış, etkileri hakkında bilgi sahibi olmuştur” şeklinde konuştu.

DÜNYA ÜZERİNDE 70 BİN BİTKİ TEDAVİLERDE KULLANILIYOR

Dünya üzerinde yaklaşık 70 bin bitkinin tedavilerde kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Altıntaş, “ Türkiye’de yaklaşık 12 bin kayıtlı bitki türü var. Halk arasında tedavide kullanılan sayı ise yaklaşık 1000 kadardır. Dünya nüfusunun yüzde 80’i bugün bitkilerle tedavi oluyor. Bilindiği üzere Çin ve Hindistan gibi ülkeler geleneksel Tıp’a oldukça fazla önem gösterir. Bitkilerle tedaviden iyi sonuç alınması için doğru bitkinin doğru zamanda toplanması ve doğru kısmının kullanılması gerekir. Bazı programlarda bitkileri mucizevi olarak tanıtıyorlar. Bitkiler zararsızdır anlayışı yanlıştır. Fitoterapi masum hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bitkisel ürünleri tek başınıza evde hazırlayamazsınız. Doğru şartlarda toplamak ve ayıklamak şartıyla bitkilerin faydaları vardır. Ciddi hastalıklarda mutlaka modern tıbbın olanaklarından yararlanmak gerekir. Bitkisel ilaçlar etkisini hemen değil bir süre sonra gösterir. Bitkisel ilaç sentetik ilaca göre avantajı daha güvenli olmasıdır. Ancak bitkilerle hayat bitkisel hayat olabilir” diye konuştu.

Programın sonunda Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan, Doç. Dr. Ayhan Altıntaş’a teşekkür ederek kulüp flaması ile hediye takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…