Home EKONOMİ BURSA OSB OTOMOTİV KÜMESİ İRAN’A GİDİYOR…

BURSA OSB OTOMOTİV KÜMESİ İRAN’A GİDİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2016 15:25
5 min read
BURSA OSB OTOMOTİV KÜMESİ İRAN’A GİDİYOR… için yorumlar kapalı
0

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile Otomotiv Kümesi bünyesindeki firmalara yeni iş sahaları açmak ve ikili ilişkilerde bulunmak üzere İran’a gidiyor.

 

İran’a yönelik uluslararası ambargonun sona ermesiyle beraber Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle çalışmalarını sürdüren Bursa OSB Otomotiv Kümesine üye firmalar, İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek ve yeni iş sahaları açmak için direksiyonu bu ülkeye kırdı. Bu kapsamda Bursa OSB’li firmalar İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı kuruluşu BTC ile birlikte, 1-5 Ekim tarihleri arasında Tahran’da gerçekleştirilecek İran İkili İş Görüşmeleri Etkinliğine katılacak.  Bursa OSB Denetleme Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak başkanlığındaki kafilede 12 firmadan 23 kişi yer alacak. Bursa OSB kafilesi ikili iş görüşmeleri dışında İran otomotiv sanayisinin lokomotif fabrikalarını da ziyaret ederek yeni iş fırsatları arayacak.

 

ORTA ASYA’YA AÇILAN KAPI

 

Kafile başkanı Abdullah Bayrak, İran’ın Türk iş adamları için birçok fırsat barındırdığını kaydetti. Coğrafi ve kültürel yakınlığın karşılıklı ticarette Türk iş adamlarının elini güçlendirdiğini ifade eden Bayrak, “Sınır komşumuzla birçok alanda önemli işbirliklerine imza atabiliriz. Bunların arasında otomotiv sanayi de üst sıralarda yer alıyor. İran, Türkiye için aynı zamanda Orta Asya pazarlarına açılım konusunda da kapı vazifesi görebilir” dedi.

 

LOJİSTİK ÜSTÜNLÜĞÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ

 

İran’ın ambargonun kalkmasıyla küresel ve mali sistemin yeniden bir parçası haline geldiğini vurgulayan Bayrak, şöyle devam etti:  “İki ülke arasındaki ekonomik hareketlilik önümüzdeki yıllarda katlanarak artacaktır. Bursa OSB’li otomotiv sanayicileri olarak lojistik üstünlüğümüzü kullanarak buradaki rolümüzü artırmak için gayret edeceğiz.  İran İkili İş Görüşmeleri Etkinliğinde birçok b2b’ye imza atacağız, önemli fabrikaları ziyaret edeceğiz. Ben ziyaret sonrası birçok yeni iş bağlantılarıyla döneceğimize inanıyorum.”

 

YOĞUN PROGRAM

 

Bursa OSB Otomotiv kümesi üyelerinden oluşan kafile, 1-5 Ekim tarihleri arasındaki İran İkili İş Görüşmeleri Etkinliği kapsamında Tahran’da yer alan Uluslararası fuar ve kongre merkezinde, İran gümrük ve ticaret mevzuatlarıyla ilgili bilgi alacak. Ardından aynı yerde İranlı iş adamlarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Kafile, 3 Ekim Pazartesi ve 4 Ekim Salı günü de İran otomotiv sektörünün önde gelen kurumları Saipa, OEM ve SAPCO fabrikalarını ziyaret edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…