Home GÜNCEL ANADOLU ATEŞİ NEFES KESTİ…

ANADOLU ATEŞİ NEFES KESTİ…

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2016 16:00
6 min read
ANADOLU ATEŞİ NEFES KESTİ… için yorumlar kapalı
0

balkanturksiad_anadoluatesi9Dünyanın önde gelen dans toplulukları arasında yer alan ve Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi, BALKANTÜRKSİAD ve Renault-Mais Bursa Şubesi işbirliği ile Bursalılarla buluştu.

Anadolu Ateşi, Türkiye’nin çeşitli illerinde yaptıkları 15’nci yıl özel gösterileri kapsamında Bursa’da sahne aldı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gösteriye; Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Levent Bilek, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BALKANTÜRKSİAD’ın üyeleri ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Bilek, “Bizi biz yapan ortak değerlerimiz ve kültürümüzdür”

Gösteri öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, “BALKANTÜRKSİAD olarak bu akşam burada üç bin yıllık medeniyetin dans gösterisi ile anlatımına şahit olacağız. Bu gösteri içinde kendimizi ve atalarımızı bulacağız. Kendi geçmişimizi tanıyıp geleceğimizi buna göre inşa edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bizi biz yapan ortak değerlerimiz ve ortak kültürümüzdür” dedi.balkanturksiad_anadoluatesi16

Anadolu’nun, dünyanın bu coğrafyasında önemli bir köprü olduğunu hatırlatan Bilek, Bursa’nın da Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e bu toprakları birbirine bağlayan Anadolu köprüsünün kilit taşı konumunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Aynı, Diyarbakır Silvan’daki Malabadi Köprüsü, Rize Çamlıhemşin’deki Mikron Köprüsü, Edirne’deki Uzunköprü, Erzurum’daki Çobandere Köprüsü, Üsküp’te, Vardar Nehri üzerindeki Fatih Köprüsü, Bulgaristan’daki Vidin Köprüsü, Bosna Hersek’teki Mostar ve Drina Köprüleri gibi iyi günde kötü günde, sevinçte ve üzüntüde bizi birbirimize bağlayan, son olarak 15 Temmuz gecesi ve ilerleyen günlerde hep birlikte olmamızı sağlayan bizi biz yapan özelliklerimizin sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barış ile harmanlanmış güzel bir örneğini izleyeceğiz. Bu akşam bu güzel coğrafyayı müzik ve dans eşliğinde bir kez daha hep birlikte dolaşacağız.”

—İzleyenleri mest ettiler—

Geniş dansçı kadrosu, kostümleri, ışık ve rengin mükemmel uyumuyla Anadolu Ateşi, Türkiye’nin yedi ayrı bölgesinden onlarca halk oyunu gösterisinin yanı sıra Kafkas ve Balkan dansları, dinsel törenler ve roman danslarından oluşan harika bir gösteri sundu.

İki bölümden oluşan gösteride Anadolu Ateşi yaklaşık iki saatlik bir sahne kaldı. Sergiledikleri performansla adeta Bursalıların nefesini kesen Anadolu Ateşi, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

İzleyenleri mest eden gösterinin ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, Anadolu Ateşi oyuncularına çiçek, gecenin hayata geçmesinde işbirliği yaptıkları Renault-Mais Bursa Şubesi Adına Şube Müdürü Muhsin Topdağı’na teşekkür plaketi takdim etti.balkanturksiad_anadoluatesi11

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…