Home GÜNCEL RECEP ALTEPE: ‘Kalkınmanın formülü: Üretim’

RECEP ALTEPE: ‘Kalkınmanın formülü: Üretim’

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2016 10:15
6 min read
RECEP ALTEPE: ‘Kalkınmanın formülü: Üretim’ için yorumlar kapalı
0

22469_yhg_0202_201609220949BALKANLAR’DAN GELEN KONUKLARINI AĞIRLAYAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, EKONOMİK KALKINMANIN ANA MEKANİZMASININ ÜRETİM OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

 BAŞKAN ALTEPE, SIRBİSTAN’IN TEK MÜSLÜMAN BELEDİYESİ OLAN PREŞOVA’NIN YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI.

ANKARA YOLU’NDAKİ YENİ BELEDİYE BİNASINDA GERÇEKLEŞEN VE PREŞOVA’NIN KALKINMASINA YÖNELİK HAMLELERİN ELE ALINDIĞI GÖRÜŞMEYE; BELEDİYE BAŞKANI SHQIPRIM ARİFİ İLE BERABERİNDEKİ EKİP KATILDI.

Balkanlar’dan gelen konuklarını ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekonomik kalkınmanın ana mekanizmasının üretim olduğunu söyledi.

Başkan Altepe, Sırbistan’ın tek Müslüman belediyesi olan Preşova’nın yetkililerini ağırladı. Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binasında gerçekleşen ve Preşova’nın kalkınmasına yönelik hamlelerin ele alındığı görüşmeye; Belediye Başkanı Shqıprım Arifi ile beraberindeki ekip katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Preşova da dahil Balkan ülkelerindeki Müslüman belediyelerin ancak üretim yaparak ya da üretimi teşvik ederek kalkınabileceğini ifade etti. Ekonomik kalkınmanın yolunun üreterek satmaktan ve gelir elde etmekten geçtiğini belirten Başkan Altepe. Preşova’nın da bu konuda şanslı olduğunu dile getirdi. Sırbistan’a bağlı kentin Avrupa Birliği’ne üye olma aşamasında bulunduğunu, bunun da pazar açısından risk faktörlerini minimize ettiğini kaydeden Başkan Altepe, “Şartlar ne olursa olsun, üretim yapmalıyız. Yardımlar ve dış destekler bir yere kadardır. Bunun önüne geçmek, kimseye muhtaç olmamak için üretip satmak zorundayız” dedi.

“İstedikten sonra engel yok”

Başkan Altepe, üretim konusunda Bursa’nın ‘Balkan ülkeleri için’ bulunmaz bir nimet olduğunu ifade etti. Otomotiv ve tekstilde dünyada otorite konumunda yer alan kentin sanayinin birçok dalında Amerika ve Avrupa Birliği’nin de ötesinde kaliteli üretimler yaptığını söyleyen Başkan Altepe, yıllara dayalı bu tecrübenin hiçbir karşılık gözetilmeksizin Balkan ülkelerince de değerlendirilebileceğini belirtti. Üretim yapmak isteyen her bölge için Bursa’nın gönüllü aracı olabileceğini, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda tüm görüşmeleri organize edebileceğini kaydeden Başkan Altepe, “İmkanlar kısıtlıdır tarımda üretim yaparsınız. Ya da belli alanda nitelikli insan gücü vardır, o alanda harekete geçersiniz. Hiçbir şey yoksa transit anlamda bir şeyler yaparsınız. Ama ne olursa olsun üretirsiniz, üretebilirsiniz. Bursa bu konuda ‘istekli olan herkese‘ gerekli tüm desteği vermeye hazırdır. Bunun önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.

Preşova Belediye Başkanı Shqıprım Arifi ise, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, Başkan Altepe’den destek istedi. Sırbistan’ın Müslüman tek belediyesi olduklarını, bu nedenle çeşitli baskılara maruz kaldıklarını vurgulayan Arifi; içme suyu, çöp, itfaiye ve güvenlik alanlarında büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Saniyede 6.5 litre içme suyuna hayati önemde ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Arifi, “İçme suyu borularımız kanserli maddelerden imal edilmiş ve bu nedenle bölgemizde birçok kişi bu hastalığa yakalandı. Bunun yanında çöplerimizi toplayabileceğimiz bir alanımız yok. Muhtemel bir yangında müdahalede bulunacak bir imkan bulunmuyor. Polis aracı bile verilmiyor” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …