Home GÜNCEL Türk otomotiv firmaları, Almanya’da 76 ülke ile buluştu…

Türk otomotiv firmaları, Almanya’da 76 ülke ile buluştu…

- Guncellenme Tarihi: 21 Eylül 2016 16:22
4 min read
Türk otomotiv firmaları, Almanya’da 76 ülke ile buluştu… için yorumlar kapalı
0

oib_ykb_orhansabuncuortada_2Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), dünyanın 76 ülkesinden firmaların yer aldığı Almanya’da düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt fuarına Türkiye Milli Katılımı gerçekleştirdi.  

 

Türkiye’den katılan 250 firma, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracatını artırmak amacıyla ithalatçı firmalarla ikili görüşmeler yaptı.

 

Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv, küresel rekabet gücünü artırma yolunda yurt dışı atılımlarına devam ediyor. Sektörün ihracattaki tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Almanya’da 13-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt Fuarı’na ilk kez Türkiye Milli Katılımı gerçekleştirdi. OİB öncülüğünde ve Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen programa, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ile OİB üyeleri katıldı.

 

Endüstrinin en büyük etkinliklerinden olan Automechanika Frankfurt fuarına dünyanın 76 ülkesinden 4 bin 700 firma katılırken, Türkiye ise toplam 250 firma ile temsil edildi. OİB milli katılım organizasyonu ile fuara katılan firma sayısı ise 13 oldu. OİB öncülüğünde fuara milli katılım gerçekleştiren Türk firmaları, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracatı artırmak amacıyla ithalatçı firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Amaç Almanya’ya ve diğer ülkelere ihracat artışı

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, bu yıl ocak-ağustos döneminde yüzde 12 artışla 15 milyar 141 milyon dolar ihracat kaydeden sektörün yılsonu hedefi olan 23 milyar dolara adım adım yaklaştığının altını çizdi. Orhan Sabuncu, “Ağustos ayında ülke bazında en büyük pazarımız Almanya’ya ihracatımız da yüzde 38 arttı. Artış özellikle binek otomobillerde yüzde 100’e kadar ulaştı. Amacımız Automechanika Frankfurt fuarı ile gerek Almanya’ya gerekse diğer ülke pazarlarına ihracatımızı daha da artırmak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…