Home GÜNCEL VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ” MESAJI…

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ” MESAJI…

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2016 10:25
2 min read
VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ” MESAJI… için yorumlar kapalı
0

gaziler-gunuTürkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.
Şanlı tarihimizde şehitlik makamı ile birlikte anılan diğer bir mertebe vardır ki bu ‘Gazi’lik mertebesidir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.
Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.
Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğruna canlarını feda ederek en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları rahmet, aramızda olanları şükran ve minnetle anıyor, tüm gazilerimizin, Gaziler Günü’nü kutluyorum.

İzzettin KÜÇÜK
Bursa Valisi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…