Home GÜNCEL BAŞKAN SARGIN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA TÖRENLERİNDE…

BAŞKAN SARGIN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA TÖRENLERİNDE…

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2016 11:13
10 min read
BAŞKAN SARGIN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA TÖRENLERİNDE… için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kurban Bayramı Törenlerinde Van’daki Terör Saldırısını kınayarak, Birlik ve Beraberlik mesajları verdi. Başkan Sargın ” Kurban fakir fukarayla aşımızı bölüşmektir. Kurban hakka ve hakikate yaklaşmaktır. Allah Birlik ve Beraberliğimizi bozmasın. Bayramlar Küskünlerin barıştığı gündür” dedi.

bld_6761

İlçemizde Resmi Kurban Bayramı Bayramlaşma programı Bayramın birinci günü İznik Belediyesi Belediye Çay Bahçesinde Protokol üyeleri ve ilçe halkının katılımıyla saat 16.00’de yapıldı.

Kurban Bayramı Halk Bayramlaşmasına İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Tamer Hersek ve Teşkilatı, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer ve Teşkilatı, MHP İlçe Başkanı  Hüseyin Çetin ve Teşkilatı, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri  ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Kurban Bayramı Bayramlaşma programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “ Evet sevgili arkadaşlar bu gün yine teröristler boş durmadı . Van’da meydana gelen patlamada yaralanan hemşerilerimize cenabı haktan acil şifalar diliyoruz.

Bizi baştan başa sevinçle kuşatan bir bayrama daha kavuştuk. Bayramlar bizi manevi değerlerimizle buluşturuyor, Milli birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyor. İnanıyorum ki, Hangi dinin mensubu olursa olsun bugün bütün vatandaşlarımız bizimle aynı duyguları paylaşıyor.

Bayramınız kutlu olsun diyen her vatandaşımız, Bayramın paylaşma, dayanışma günleri olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. Öyleyse kimsesizlerimizi, yoksullarımızı arayıp sormanın, Büyüklerimizin ellerini öpmenin, Yavrularımızı sevindirmenin Ahirete gidenlerimize bir Fatiha göndermenin, Ve birbirimize kardeşçe gülümsemenin tam zamanıdır.

İnsan olarak, İyiliğimiz olmasa ne kıymetimiz kalır, Sevgimiz,merhametimiz, Kutsal değerlerimiz olmasa ne kıymetimiz kalır. Bizler, Bize insani bütün değerleri öğütleyen bir dinin mensuplarıyız. Barışı, sevgiyi, affetmeyi ve adaleti öğütleyen bir dinin mensuplarıyız. Bugünleri kardeşliklerimizi pekiştirmek için fırsat bilelim. Edirne’den Ardahan’a, bütün vatandaşlarımıza sevgiyle kucak açalım.

Ben de İznik Belediye Başkanı olarak İlçemde yaşayan bütün vatandaşlarımızın, İznik’i ziyarete gelen konuklarımızın ve Aziz milletimizin kurban bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Yedi kıtada yaşayan bütün insanlara Dinimizin barış ve kardeşlik mesajını gönderiyorum.

bld_6718

Aziz İznik Halkı, Bu bayramda da kurban kesimi konusunda Duyarlı davranacağınıza, Belediyemizce belirlenen kurallara riayet edeceğinize inanıyorum. Kurbanın bizi Rabbimize yaklaştıran bir ibadet olduğunu unutmayalım. Kurban kesimiyle ilgili her işimizi ibadet bilinciyle yapalım. Bizler de halkımızın huzurlu ve sevinçli bir bayram geçirmesi için Gerekli bütün tedbirleri aldık. İnşallah hepimize esenlik içinde bir bayram geçirmek nasip olur.

Biliyorsunuz; Kurban Bayramı, hac mevsimidir. Kutsal topraklarda hac ibadetini eda eden vatandaşlarımız var. Onların da; hac, dua ve kurbanlarını Allah kabul etsin. Bu duygularla; İznik, Bursa, Türkiye ve İslam aleminin bayramını bir kez daha tebrik ediyor, Bayramın tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Allah’a emanet olunuz” dedi.

 

Kaymakam Pehlivan “Kurban Bayramlarında Bayramın Mesajları Uygulanıyor”

 

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan Kurban Bayramı konuşmasında ” Tabi bugün sabahın  erken saatlerinden itibaren Bayram namazına müteakip Bayramlaşma programlarımız devam etti. Kurbanlarımızı eda etmeye gayret ettik ve eda ettik. Biraz önce de Yenişehir ilçesindeydim. Orada da bu şekil toplu bir bayramlaşmamız oldu. Emniyetimizi, Jandarmamızı, Hava Meydan komutanlığımızı ve Huzur evini ziyaret ettik. Tabi biraz zaman sarktı birazda beklettik lütfen hakkınızı helal edin. Sizlere bu vesile ile Yenişehirli hemşerilerimizin de, Kardeşlerimizin de selamını getirdim. Lütfen kabul buyurun. Aslında İznik’te , Yenişehir’de , Bursa’da yurdumuzun her yanında bütün İslam coğrafyasında Kurban Bayramı aynen Ramazan Bayramında olduğu gibi, Dini Bayramlarda olduğu gibi hakkıyla eda edilmeye çalışılıyor. Anlamı idrak edilmeye çalışılıyor. Bayramların vermiş olduğu mesaj alınmaya ve uygulanmaya çalışılıyor. Hepimiz bunun idrak-i  içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aileleriniz ile birlikte hepinizin Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte nice bayramlar diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Daha sonra İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Protokol üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ile beraberce, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hastanede müşahede altında yatan ve  Diyaliz Ünitesinde yatan hastalar tek tek ziyaret edilerek acil şifalar dilenerek, Bayram kutlamasında bulundular.  Grup Sağlık Başkanı Derya Deniz ve İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu  Protokol üyeleri ve ziyaretçileri kapıda karşılayarak hastane de yatan hastalar hakkında bilgi verdi.

bld_6703

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…