Home GÜNCEL Yalıntaş’ta yağlı güreş zamanı…

Yalıntaş’ta yağlı güreş zamanı…

- Guncellenme Tarihi: 8 Eylül 2016 11:44
5 min read
Yalıntaş’ta yağlı güreş zamanı… için yorumlar kapalı
0

yalintasta-yagli-gures-zamani-1

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek olan Yalıntaş Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yalıntaş Güreş Ağası Mahmut Ertuğrul ve tertip komitesi üyeleri Recep Yenioğlu, Ahmet Baskındağlı ve Atilla Taşören’in de katıldığı toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği güreşlerin 16 Eylül 2016 Cuma günü saat 10.00’da başlayacağını söyledi.

 

‘Ünlü güreşçiler Yalıntaş’ta buluşacak’

 

Yağlı güreşçilerin yüzyıllara dayanan kültürel bir spor mirası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Küçük Kırkpınar’ olarak bilinen organizasyonda Recep Kara’dan İsmail Balaban’a kadar bir çok ünlü pehlivanın er meydanına çıkacağını belirtti.

Yalıntaş Yağlı Güreşleri’ni bir marka yapmak istediklerini kaydeden Başkan Kurtulan;

” Mustafakemalpaşa’nın geleneksel spor organizasyonlarından biri de bu yıl 11.’sini gerçekleştireceğimiz Yalıntaş Yağlı Güreşleri’dir. Mustafakemalpaşa’da bu ata sporuna önem veren mahallelerimiz var. Çakallar ve civarındaki mahallerimizin bu sporu yıllardır yaptıklarını biliyoruz. Daha sonra Yalıntaş’ta eski belde başkanımız Mahmut Ertuğrul’un 11 yıl önce başlattığı bu güzel organizasyonu yeni dönemde bizler sürdürüyoruz. Kurtdereli’yi, Yaşar Doğu’yu, Kel Aliço’yu unutmayıp geleceğe taşıyan bu etkinliği daha büyük kitlelere ulaştırmak ve yaşatmak amacındayız. Yalıntaş’taki er meydanından gelecekte büyük güreşçilerin yetişeceğine inanıyorum.  Bu organizasyona dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yalıntaş Yağlı Güreş Meydanı’nda yapılacak şampiyonada 13 kategoride er meydanına çıkacak güreşçilere başarılar dilerken güreş severleri bu organizasyona bekliyoruz ” dedi.

Yalıntaş Güreş Ağası Mahmut Ertuğrul ise yağlı güreşlerin bir çok insan için vazgeçilmez bir tutku olduğunu söyledi.

Güreşlerin tarihi hakkında bilgiler veren Ertuğrul; ” Geçmişte bu etkinliğin start almasına büyük emeği geçen Recep Yenioğlu ve Tevfik Yigen’e şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanımıza da bu yıl ki güreş ağalığını bana layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Biz bu ata sporumuzu severek yapıyoruz ve böyle devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Yalıntaş’a gelerek ata sporumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…