Home GÜNCEL İLK ZİYARET PAŞA’YA…

İLK ZİYARET PAŞA’YA…

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2016 10:26
5 min read
İLK ZİYARET PAŞA’YA… için yorumlar kapalı
0
7
Vali İzzettin Küçük: “Allah ne kadar nimet varsa Mustafakemalpaşa İlçemize bahşetmiş. Mustafakemalpaşa’yı çok beğendiğimi ifade ederek  burada yaşayanların çok şanslı olduğunu da belirtmek isterim.” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa’nın dış ilçelerini hem tanıma hem de ilçe halkı ve yöneticileriyle tanışma adına ilk ziyaretini, Bursa’nın Ege Bölgesine açılan kapısı olan Mustafakemalpaşa İlçesine yaptı. Ziyaretine Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ile başlayan Vali, ilçede Kültür Merkezine dönüştürülen tarihi ‘Taş Mektep’te de incelemelerde bulundu. Ardından Mustafakemalpaşa Belediyesinde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’dan ilçe hakkında brifing alan Vali İzzettin Küçük, yapımı devam eden yeni Hükümet Konağındaki çalışmaları da yakından takip etti. Daha sonra M.Kemalpaşa SODAM ( Sosyal Dayanışma Merkezi) çalışmalarını yerinde gözlemleyen Küçük, M.K.Paşa Devecikonağı Mahallesinde bulunan Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası açılış törenine katıldı.

Törende Konuşan Vali İzzettin Küçük: ” Değerli Mustafakemalpaşalılar; Çok güzel bir mahalle, içine girdiğimizde sağlı sollu tek katlı, iki katlı geleneksel mimari tarzında muhteşem bir mahalle. Yol boyunca da Türkiye’nin en verimli arazilerinden geçtik. Her türlü meyvenin sebzenin öbek öbek ekilip biçildiği, güzel bir bölgedeyiz. Tabi ayrıca bir de mermer var. Bunun yanında bölgede yüksek miktarda bor madeninin de bulunduğunu söylediler. Allah ne kadar nimet varsa Mustafakemalpaşa İlçemize bahşetmiş. Mustafakemalpaşa’yı çok beğendiğimi ifade ederek, çok şanslı olduğunuzu da belirtmek isterim. Çok tatlı bir coğrafya. Tabi bu nimetleri işlememiz de gerekmekte. Sonuç itibariyle Allah’ın verdiği  nimetleri akılla ve bilgiyle işleyerek pazarlayacağız. Bunun için de muhakkak bir alt yapı çalışması yapmalıyız. Bir yerde bir iki tane sarraf, altın satsa oraya fazla rağbet olmaz. Fakat Kapalı Çarşıya gidin ve orada onlarca sarraf var. Oraya da herkes akın akın gidiyor. Türkiye’nin en güzel beyaz mermerlerinden birisinin kaynağı burada, bizlerin de burada mermerle uğraşan sanayicilerimizi toplamamız lazım. İnşallah en yakın zamanda kamulaştırmalar tamamlanacak ve burayı mermer alanında komplike bir alana çevireceğiz. Bu binanın restorasyonunda emeği geçen benden önceki Vali Münir Karaloğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Tekrardan ekmeğini taştan çıkaran mermercilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, Vali İzzettin Küçük ve törene katılan protokol tarafından kurdelesi kesilen Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü hizmete girmiş oldu.

 4
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…