Home GÜNCEL BURSA MİMARLAR ODASINDAN MUSTAFA BOZBEY’E UYARI; ‘ÖZÜR DİLESİN’

BURSA MİMARLAR ODASINDAN MUSTAFA BOZBEY’E UYARI; ‘ÖZÜR DİLESİN’

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2016 15:25
6 min read
BURSA MİMARLAR ODASINDAN MUSTAFA BOZBEY’E UYARI; ‘ÖZÜR DİLESİN’ için yorumlar kapalı
0

MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ: NEREDEYSE “ODALARI BİZ BESLİYORUZ” GİBİ ÇİRKİN BİR SÖYLEM, KENDİSİ DE BİR TMMOB ÜYESİ OLAN SAYIN BOZBEY’E YAKIŞMAMIŞTIR…

 

BURSA – Mimarlar Odası Bursa Şubesi, bir gazetede yayınlanan “Bozbey’den çok sert tepki” başlıklı yazıya istinaden yaptığı açıklamada, “TMMOB ve bağlı odaları, 60 yılı aşkın mücadele geçmişiyle her zaman kentlerin savunucusu, kamunun vicdanı olmuşlardır. Neredeyse “Odaları biz besliyoruz” gibi çirkin bir söylem, kendisi de bir TMMOB üyesi olan Bursa’nın 3. Büyük ilçesinin Belediye Başkanına yakışmamıştır” dedi.

Konuyla ilgili Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle;

Nilüfer Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünce açılan, “Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi” ihalesi ile ilgili olarak yaptığımız 20 Ağustos 2016 tarihli açıklamanın ardından, bir gazetede yayınlanan “Nilüfer Belediyesi’nden Mimarlar Odasına cevap”başlıklı haberin akabinde, 26 Ağustos 2016 tarihinde yaptığımız ikinci açıklama da basında yer bulmuştur. Açıklamalarımızın ardından, 2 Eylül 2016 tarihli bir başka gazetedeki “Bozbey’den çok sert tepki” başlıklı köşe yazısında ise Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’in açıklamalarımıza yönelik yorumlarına yer verilmiştir.

 

Söz konusu yazıda Sayın Bozbey’in ağzından, “Odalar ayakta durabiliyorsa Nilüfer Belediyesi’nin sayesinde”, “Mimarlar Odası tarafından bizden fazlasıyla destek ve katkı alınmaktadır” gibi mesnetsiz ifadelerin yanında, “Mimarlar Odası Bursa Şubesi adına yapılan yazılı açıklama, başkanının kendi şahsına ait düşüncedir ve belediyemizle yaşamış olduğu bir olaya, meslek odasını alet etmektedir” yorumları paylaşılmaktadır.

 

TMMOB ve bağlı odaları, 60 yılı aşkın mücadele geçmişiyle her zaman kentlerin savunucusu, kamunun vicdanı olmuşlardır. Neredeyse“Odaları biz besliyoruz” gibi çirkin bir söylem, kendisi de bir TMMOB üyesi olan Bursa’nın 3. Büyük ilçesinin Belediye Başkanına yakışmamıştır.

 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin fazlasıyla aldığı destekler, şu yazının ardından ivedilikle Belediye tarafından kamuoyuyla paylaşılmalı ve üstü kapalı ifadelerden kaynaklanacak olası bilgi kirliliği önlenmelidir. “Fazlasıyla alınan” desteklerden kasıt mesleki denetim uygulamalarıyla ilgili olarak Nilüfer Belediyesi’yle yapılan işbirliği anlaşması ise ve Nilüfer Belediyesinin bu iş birliğinden faydalandığı düşünülmüyorken söz konusu işbirliği odalara karşı bir ‘sus payı’ olarak düşünülüyorsa, Belediye bu konuda doğru olduğuna inandığı yaptırımı uygulamakta serbesttir. Şubemizin mali geleceği, Nilüfer Belediyesi’nin sorumluluğunda değildir.

 

Yaptığımız iki açıklamada da, Ataevler ihalesine yönelik eleştiri ve öneriler dışında herhangi bir ifade bulunmamaktadır. Buna rağmen yapılan açıklamanın Başkanın kendi fikri olduğunu belirtmek, “alet eden” olarak Şube Başkanımıza saldırı olduğu gibi; “alet edilen”olarak da Yönetim Kurulumuza hakarettir. Sayın Bozbey’in, Mimarlar Odası’nın kurumsal açıklamasına karşılık, ihalelere ilişkin tek söz söylemezken konuyu kişisel husumete dayandırması ise fazlasıyla zorlamadır.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Bozbey, gerek TMMOB ve bağlı odaları, gerekse Şubemizi hedef alan ve maksadını fazlasıyla aşan yorumları için derhal özür dilemelidir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çanakkale Şehitleri 109. Yılda Aynı Ruhla İznik’te Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle İznik’te ilk tören…