Home EKONOMİ BTSO ‘İLK 250 BÜYÜK FİRMA ARAŞTIRMASI’ AÇIKLANDI..

BTSO ‘İLK 250 BÜYÜK FİRMA ARAŞTIRMASI’ AÇIKLANDI..

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2016 13:45
7 min read
BTSO ‘İLK 250 BÜYÜK FİRMA ARAŞTIRMASI’ AÇIKLANDI.. için yorumlar kapalı
0

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: – “Geçen yıl 250 büyük fi̇rmanın ci̇roları toplamı 79, katma değerleri̇ toplamı 12,5, öz sermayeleri̇ 20, net aktifleri̇ de 59 mi̇lyar liraya ulaşmış, isti̇hdamları 128 bi̇n ki̇şi̇ olmuştur” – “2015 yılında 250 büyük fi̇rmanın ihracatı yaklaşık 10 mi̇lyar dolar oldu. Bursa’daki̇ ilk 250 fi̇rmanın vergi̇ öncesi̇ dönem karları da 4,7 mi̇lyar lira olmuştur”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından firmaların 2015 yılı verilerine dayandırılarak hazırlanan “Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması” açıklandı.
Buna göre, ci̇ro büyüklüğüne göre, kentteki ilk 10 firma sırasıyla, Tofaş, Oyak Renault, Bosch, CLK Uludağ, Borçeli̇k, Sütaş, Aknur Dövi̇z, Ecza Koop, Türk Prysmian ve Özdi̇lek oldu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay açıklamalarda bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Altıparmak’taki BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada 112 ülkeden fazla ihracat yapan Bursa’da, Türki̇ye ortalamasının altında yaklaşık yüzde 7’li̇k bi̇r ihracat daralması yaşandığını, işsi̇zli̇ğin de yüzde 8’i̇n altında kaldığını söyledi. Oda olarak 9 yıldır “Bursa İlk 250 Büyük Fi̇rma Araştırması” yaptıklarını belirten Burkay, “Tamamen elektroni̇k ortamda ilçeleri̇ de dahi̇l ederek gerçekleşti̇rdi̇ği̇mi̇z araştırmamızı yaklaşık bin fi̇rmanın beyanları ve resmi̇ kurumlardan gelen bi̇lgi̇ler doğrultusunda hazırladık. Buna göre, Bursa ekonomi̇si̇ni̇n lokomoti̇f sektörleri̇, teksti̇l ve hazır gi̇yi̇m, otomoti̇v yan sanayi̇, gıda, tarım ve hayvancılık, maki̇ne ve teçhi̇zat ile metal sektörleri̇ olmaya devam etti̇. Bu 5 sektörün sanayi̇ içi̇ndeki̇ payı 2015’te yüzde 75’e kadar yükseldi̇.” diye konuştu. Burkay, 2015’te fi̇rmaların toplam ci̇rolarının yüzde 20’ni̇n üzeri̇nde artışla reel olarak önemli̇ bi̇r büyüme gerçekleşti̇rdi̇ğini dile getirerek, şöyle devam etti: “Üreti̇mden satışlar, geçti̇ği̇mi̇z yıl yüzde 13’e yakın arttı. Sıkıntılı iç ve dış pazar koşullarında reel ci̇ro artışı, fi̇rmaların artan rekabet gücünün kanıtıdır. 2015’te firmaların ürettiği katma değerde, yüzde 30’a yakın bir sıçrama kaydedilmiştir. Bu artış, kent olarak yüksek katma değerli̇ işlere önceli̇k vermemi̇zi̇n sonucudur. Firmaların 2015’te vergi öncesi karı yüzde 40 artmıştır. Bu önemli artış, işletmelerin hem faaliyet karına odaklandığını, hem de mali riskleri başarıyla yönettiğini gösteriyor. Geçen yıl 250 büyük fi̇rmanın ci̇roları toplamı 79, katma değerleri̇ toplamı 12,5, öz sermayeleri̇ 20, net akti̇fleri̇ de 59 mi̇lyar liraya ulaşmış, isti̇hdamları 128 bi̇n ki̇şi̇ olmuştur. 2015 yılında 250 büyük fi̇rmanın ihracatı yaklaşık 10 mi̇lyar dolar oldu. Bursa’daki̇ ilk 250 fi̇rmanın vergi̇ öncesi̇ dönem karları da 4,7 mi̇lyar lira olmuştur.” – İlk 10’daki firmalar “Bursa’da 229 fi̇rmanın karlılıkla kapattığı 2015, araştırmaya başladığımız tari̇hten bu yana en fazla fi̇rma sayısı ve en yüksek karlılık düzeyi̇ olarak kayıtlarımıza geçmi̇şti̇r” diyen Burkay, ülke ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağlayan Bursa’yı hedefleri̇ne taşımak için çalışan tüm fi̇rmalara teşekkür etti.

AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…