Home GÜNCEL BURSA’DA DOKTOR DEHŞETİ…

BURSA’DA DOKTOR DEHŞETİ…

- Guncellenme Tarihi: 6 Eylül 2016 13:15
7 min read
BURSA’DA DOKTOR DEHŞETİ… için yorumlar kapalı
0

Bursa’da ameliyatta bacakları yanan kadın 1 yıl özel elbise giyecek

Bursa’da bir özel hastanede ameliyat sırasında ve sonrasında bacaklarında derin yanıklar oluşan Fatma Bozdemir (56), yanık bölgelerine vücudunun değişik yerlerinden alınan dokuların tutması için bir yıl koruyucu elbise giyecek.

1290357_620x410
Bursa’da ameliyatta bacakları yanan kadın 1 yıl özel elbise giyecek

Bozdemir, yaptığı açıklamada, mart ayında geçirdiği bir ameliyatla büyüme tespit edilen böbreğinin birinin alındığını söyledi.

Ameliyattan önce sedyeye kendi isteğiyle yattığını belirten Bozdemir, “Ameliyattan çıktım, bacaklarım böyle oldu, ben şaşırdım kaldım. Ameliyattan çıktım sabah bir baktım bacaklarım kıpkırmızı. Bir kere de arayıp ‘Ne ettin, ne oldu?’ demediler. Hastanede yattım aramadılar, Uludağ Üniversitesinde 3 hafta yattım aramadılar. Ben bunlarla en yapayım? Canımı yaktılar.” diye konuştu.

Ameliyat sırasında cihazların hatalı kullanımı nedeniyle bacaklarında yanık oluştuğunu öğrendiğini vurgulayan Bozdemir, şunları söyledi:

“Evlatlarım vardı hep yanımda. Onlar da beni ararlar sorarlar dedim ama hiç arayıp sormadılar. ‘Senin derdin mi var, hasta mısın?’ demediler. Şimdi arasalar da görüşmeyeceğim. Hastaneden direkt sevk ettiler Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, tedaviyi devam ettiremeyecekleri için. Doku nakli yapılması için sevk yaptılar. Vücudumun farklı bölümlerinden alınan dokular yanık olan yerlere nakledildi. Ameliyattan çıktıktan sonra bana yanıklarımı hiç göstermediler. Benim canım yandı, başkasının canını yakmasınlar, benim tek isteğim bu.”

Bozdemir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yatırıldıktan sonra da zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bacaklarını hiç oynatma’ dediler, kımıldayamadım. Banyo yaptırdılar bana, ameliyata aldılar beni. Çok ama çok zor günler geçirdim. Doku naklinden sonra bana özel giysi verdiler. Günde 18 saat onu giyiyorum. Bu dokuların tutması için bu elbiseyi bir yıl giyeceğim.” diye konuştu.

Kendisine ameliyat sırasında 5 ünite kan verildiği ve ameliyatta koter cihazının uygunsuz kullanımı nedeniyle bacaklarında yanıklar oluştuğunu dile getiren Bozdemir, avukatı Mustafa Karadeniz aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bozdemir, ayrıca Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine yaptığı başvuruda, 504 bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti.

– “Böbreğini soramadık”

Bozdemir’in büyük kızı Zekiye Tunç (32), annesinde ameliyat sonrası oluşan yanıkların yaşanmaması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Tunç, olayda çok ihmal bulunduğunu ifade ederek, çok üzüldüklerini anlattı. Ameliyattan sonra doktorların, annesinin bacaklarında kızarıklık ve tahriş bulunduğunu söylediklerini  belirten Tunç, şu değerlendirmede bulundu:

“Ben ameliyatı yapan doktorun odasına gittim, operasyondan sonra ‘Elinize sağlık’ demek için. Bana, ‘Ben elimden geleni yaptım gerisi Allah’a kalmış’ dedi. Ne demek istediğini, anlamadım. O gece annem yoğun bakımda kalmış. Bunları yaşayan benim. Tahriş olduğunu söylediler, sonuçta böbrek ameliyatına aldılar, bunları beklemiyorsunuz. Ameliyat 6 saat sürdü. Annem yoğun bakımdan çıktı, pikeyi açtım, bacakları yanıktı, parmağından tuttum, sular akıyordu. Yanıklar su toplamış. Böbreğini bile soramadık. Çok üzüldük, çok yorulduk. 6 aydır yanıkların acısını çekiyor.”

Bozdemir’in avukatı Mustafa Karadeniz’in savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, uygulanan operasyon sırasında ağır kusurlu davranışlar ve ihmalin söz konusu olduğu vurgulanarak, şüphelilerin taksirle yaralama suçundan cezalandırılmaları için soruşturma yapılarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesi istendi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

CW Enerji, Savunma Sanayisine Ürün Geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayinin ihtiyacı olan enerjiye köklü çözümler sunmaya devam ediyor. G…