Home EKONOMİ Karacabey stadyumu açıldı…

Karacabey stadyumu açıldı…

- Guncellenme Tarihi: 5 Eylül 2016 16:43
8 min read
Karacabey stadyumu açıldı… için yorumlar kapalı
0

22404_IMG_8066_201609031343 22404_IMG_8089_201609031343

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘SPOR TESİSLERİ VE HİZMET BİNALARININ BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA’ YENİLEDİĞİ FEHMİ GERÇEKER STADYUMU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE TARAFINDAN HİZMETE ALINDI.

 TRİBÜNLERİ, OTURMA GRUPLARI, SOYUNMA ODALARI VE SAHALARIYLA AVRUPA STANDARTLARININ DA ÖTESİNDE BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞAN STADYUMUN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN ALTEPE, YENİ HALİYLE STADYUMUN KARACABEY’E YAKIŞTIĞINI SÖYLEDİ.

BURSA  Büyükşehir Belediyesi’nin ‘spor tesisleri ve hizmet binalarının bakım onarım çalışmaları kapsamında’ yenilediği Fehmi Gerçeker Stadyumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı. Tribünleri, oturma grupları, soyunma odaları ve sahalarıyla Avrupa standartlarının da ötesinde bir görüntüye kavuşan stadyumun açılışında konuşan Başkan Altepe, yeni haliyle stadyumun Karacabey’e çok yakıştığını söyledi.

Karacabey’de yıllar önce yaptırılan Fehmi Gerçeker Stadyumu, baştan aşağıya yenilenerek yeniden hizmete alındı. Stadyumun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyumun Karacabey´e çok yakıştığını ifade etti. Çok kötü durumdaki tesisin sil baştan tribününden sahasına, çevresinden duvarlarına ve aydınlatmasına kadar her şeyiyle yenilendiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Stadyumun tadilatı yaklaşık 3 milyon TL´ye mal oldu. Başta Karacabey sporumuza ve bütün sporcularımıza, amatör sporumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, Bursa’nın spor talihini Başkan Altepe sayesinde yendiğini söyledi. Bugün Büyükşehir Stadyumu’nun salt yerel kaynaklarla yapılmasına hiç kimsenin cesaret edemeyeceğini fakat bu cesaretin Başkan Altepe tarafından bu dönemde tüm şeffaflığıyla gösterildiğini kaydeden Birkan, Bursa’ya son dönemde kazandırılan spor tesislerinin de ayrı bir rekor olduğunu vurguladı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut fakat izbe stadyumda A´dan Z´ye tadilat yapıldığını hatırlattı. Özkan, “Sporu önemsiyoruz, sporu seviyoruz. Gençlerimize ancak sportif ve sosyal faaliyetlerle sahip çıkacağımıza inanıyoruz. Bize bu stadyumu tadilat yaparak kazandıran Başkanımız Recep Altepe’ye şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak da, “Stadımızın yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Başkan Altepe’ye, böylesine güzel bir tesisi bize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Karacabey Birlikspor olarak bu modern stadyumda güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve stadyumun açılışının yapılmasının ardından Başkan Altepe, Barcelona, Manchester City gibi dünya devlerinin temsilcilerinin de boy gösterdiği Polonya’daki Dayna Cup Turnuvası’nda ‘centilmenlik’ kupası alan Karacabey Belediyespor U-11 futbol takımına madalyalarını takdim etti. Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra açılışa özel penaltı atışları yaptı. Stadyumun açılışına, Karacabey Birlikspor futbolcuları da katıldı.

5 yıldızlı düzenleme

Mustafa Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldızlı bir düzenleme yapıldı. Eski hali izbe görüntüsünde olan stadyumun 710 metrekare alana sahip iç mekanında; sporcu hakem soyunma odaları, duş ve tuvaletler, çok amaçlı ofis ve kazan daireleri yeniden projelendirildi. Stadyumun tüm vitrifiyeleri, pencere ve kapılar, duvar-tavan-döşeme imalatları, elektrik, mekanik imalatları sıfırdan düzenlendi. 1800 adet koltuk alınarak stadyuma montajı yapıldı.

Stadyumun çevresi ise yeni haliyle Avrupa standartlarını aratmayacak konuma geldi. Kuzey kale arkasına çelikten misafir tribün konuldu. Mevcut futbol sahasının zemini, doğal çim ile kaplandı. Stadyuma, gece maçı oynanacak şekilde aydınlatma sistemleri kuruldu. Misafir ve maraton girişi için 3 adet yeni turnike kapı takıldı.

22404_IMG_8097_201609031344 22404_IMG_8091_201609031344 22404_IMG_8058_201609031343

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …