Home GÜNCEL Jüri Üyeleri Birinciyi Seçmekte Zorlandı

Jüri Üyeleri Birinciyi Seçmekte Zorlandı

- Guncellenme Tarihi: 5 Eylül 2016 17:19
6 min read
Jüri Üyeleri Birinciyi Seçmekte Zorlandı için yorumlar kapalı
0

incir festivali 2

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 20’incisi düzenlenen İncir Festivalinde, ünü dünyaya yayılan ve Bursa Siyahı olarak bilinen incirler yarıştı. Jüri tarafından dış görünüş, irilik ve içinin güzelliği gibi farklı alanlarda değerlendirmeye tabi tutulan yarışmada birinciliği, Dürdane Köyünden Sayit Turan kazandı.

 

Ovaakça Mesire alanında gerçekleştirilen festival, halk oyunları ve folklor gösterileri ile başladı. Ardından 13 farklı kategoride 203 güreşçinin mücadele ettiği ve kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yağlı güreşlerle devam eden festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Kaymakamı ve Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez ve Erkan Albayrak, Osmangazi Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Köken ve çok sayıda davetli katıldı.

incir festivali 5

 

Bu yıl 5 farklı köyden 18 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri ilk 3’ü belirlemekte bir hayli zorlandı. İlk değerlendirme sonunda birincilik ve üçüncülük için puanlar eşit çıkınca, ikinci bir değerlendirme daha yapıldı. Yarışma sonunda birinciliği Dürdane köyünden Sayit Turan, ikinciliği Ovaakça’dan Erkut Kılıç, üçüncülüğü ise Selçukgazi’den Mustafa Turunç kazandı. Dereceye giren üreticilerden birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye ise 150 TL para ödülü verildi.

 

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Osmangazi Belediyesi olarak incir üreticisine destek olmak, bu değerli ürünün dünya piyasasında hak ettiği yeri bulması için Siyah İncir Festivali düzenlediklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Erdönmez, “Osmangazi’nin 24 köyünde yetişen siyah incir, iriliği ve lezzeti ile de dünyada eşsiz olan ürün. Bizler, bu yıl 20’incisin gerçekleştirdiğimiz festival ile,  bu değerli meyveyi tüm dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz” dedi. Tarımı korumak, çiftçinin, köylünün ekonomik durumunu daha iyi hale getirmek, köyleri yeniden cazibe merkezi yapmak için bir çok çalışma yürüttüklerini belirten Erdönmez, “Geçtiğimiz yıl, 18 dağ köyümüzde toplam bin haneye toprak yapısına ve iklim koşullarına uygun kiraz ve ceviz fidanı dağıttık.  Bunun yanı sıra, Armutköy’e bir üretici pazarı yapıyoruz. Çiftçimiz ürününü burada satabilecek. Bunun yanı sıra soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kurarak, üreticimizin ürününü daha iyi şartlarda değerlendirmesi için destek oluyoruz” diye konuştu.

 

Ovaakça Mesire alanında gün boyu devam eden festival, bu yıl 203 güreşçinin katıldığı ve 13 farklı kategoride gerçekleştirilen yağlı güreşlerle devam etti. Günün sonunda, 8 güreşçinin mücadele ettiği Baş Pehlivanlık müsabakasını rakibi Abdullah Güngör’ü yenen Nedim Güral, bu yıl Ovaakça İncir Festivalinde Baş Pehlivanlığı kazanırken, Osman Özgül üçüncü oldu. Oldukça renkli görüntülere sahne olan güreşlerde er meydanına çıkan iki minik güreşçinin kıran kırana mücadelesi, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

incir festivali 8

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…