Home GÜNCEL TSK’YA AİT TANKLAR SINIRI GEÇTİ…

TSK’YA AİT TANKLAR SINIRI GEÇTİ…

- Guncellenme Tarihi: 3 Eylül 2016 14:21
3 min read
TSK’YA AİT TANKLAR SINIRI GEÇTİ… için yorumlar kapalı
0

Fırat Kalkanı Harekatı’nda bir grup TSK zırhlısı, Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü DAEŞ’le mücadelesine destek vermek amacıyla sınırdan Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi.

Tankların geçişi sırasında Suriye tarafındaki DAEŞ hedefleri de sınırdaki birlikler tarafından top atışlarıyla ateş altına alındı.

TANKLAR, ELBEYLİ’DEN DE SURİYE’YE GİRDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgeyi DAEŞ’ten temizlenerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 11’inci gününde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları öğle saatlerinde Kilis’in Elbeyli İlçesi’nden, Suriye’nin Rai kasabasına girdi. Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, DAEŞ kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.
Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Rai kasabasına girdi.
Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Rai’nin iç kesimlerinde DAEŞ kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu.
Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…