Home GÜNCEL Nilüfer Müzik Festivali kenti müzikle dolduracak…

Nilüfer Müzik Festivali kenti müzikle dolduracak…

- Guncellenme Tarihi: 1 Eylül 2016 13:44
9 min read
Nilüfer Müzik Festivali kenti müzikle dolduracak… için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali’nin kapılarını 2 Eylül Cuma günü Balat Atatürk Ormanı’nda açmaya hazırlanıyor.

Oscar and The Wolf, Athena, Duman, İlhan Erşahin ve Kultur Shock gibi önemli isimlerin yer alacağı festival, katılımcılarına 3 ayrı sahnede 28 canlı performans ile toplam 1.530 dakika dolu dolu müzik vadediyor.

 

Nilüfer Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla ilkini düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da müzikseverleri bir araya getirecek.

Festivale 18 farklı ülkeden katılacak olan toplam 128 sanatçı kenti üç gün boyunca müzik ile dolduracak. 2-3-4 Eylül tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleşecek olan festival, katılımcılarına muhteşem bir atmosfer eşliğinde unutulmaz anlar yaşatacak.

3 GÜNDE 90 BİN İZLEYİCİ BEKLENİYOR

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’de bir kamu kurumunun düzenlediği en büyük müzik festivali olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz yıl 60.000‘i aşan katılımı ile bu yıl kapasitesini “90.000” e çıkaran Nilüfer Belediyesi, festival süresince katılımcılara eşsiz bir atmosfer eşliğinde müzik dolu dakikalar vadediyor.

200 bin metrekarelik dev festival alanında bu yıl Oscar and The Wolf, Athena, Duman, Pinhani, Mashrou’ Leila, La Chiva Gantiva, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem, Babazula ft. Seyyal Taner, Ayyuka, Kultur Shock, cazın usta ismi İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Kabus Kerim, Can Gox gibi önemli isimler Nilüfer Müzik Festivali’nde sahne alacak. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden müzikseveri Bursa’da buluşturacak olan festival; müzik dışı etkinlikler, sürprizler ve yarışmalar ile katılımcılara bambaşka bir festival deneyimi sunacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’dan ve kent dışından tüm müzik tutkunlarını festivale davet ederek “Gelin barışın evrensel dili müzikle hep birlikte güzel anlara imza atalım” dedi.

5 BİN KİŞİLİK KAMP ALANI

Bu yıl daha kapsamlı bir proje ile gündeme gelen Nilüfer Belediyesi, katılımcıların yıl boyunca yolunu gözlediği, kaliteli müziğin yanı sıra, bol geyikli eğlence dolu anlar geçirtmeyi vadediyor. Üç ayrı sahne, yiyecek- içecek, eğlence,oyun ve kamp alanlarından oluşan festival alanında; katılımcılar gün boyu etkinliklere katılarak kaliteli müzik ile keyifli vakit geçirecekler. 2-3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve üç gün boyunca devam edecek festival süresince katılımcılar 5 bin kişilik kamp alanında kalabilecekler. Yaklaşık 2 bin kişinin görev alacağı festival süresince, katılımcılar için çeşitli yarışmalar da festival programı arasında.

FESTİVALİN EN SÜSLÜ GEYİĞİ SEN OL

Nilüfer Müzik Festivali bu yıl bir ilklere de sahne olacak. Bu ilklerden biri de “Süslü Geyik Kostüm Yarışması”.  “#süslügeyik Kostüm Yarışması” etkinliği ile festivalin en süslü geyiği sosyal medya platformunda jüri değerlendirmesi sonrası seçilecek. İster takım halinde ister bireysel yarışmada yer almak isteyen katılımcılar, alanda kurulacak çadıra kayıt olduktan sonra kostümlerini sosyal medyada #süslügeyik yada #suslugeyik hashtagleri ile paylaşarak jüri tarafından bir elemeden geçecek. Kazanan katılımcı Nilüfer Belediyesi tarafından belirlenen sürpriz ödülünü alacak.

ULAŞIM KOLAYLIĞI

Biletleri Biletix’ten satılan Nilüfer Müzik Festivali için ulaşım oldukça kolay. Bursa dışından da müzik tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği festival süresince Nilüfer Belediyesi ulaşım desteği sağlayacak. İsteyenler kentin belli noktalarında sağlanan festival süresince sağlanan servislerle Balat Atatürk Ormanı’na ücretsiz olarak gidilebilecek. Servis lokasyonları ve saatleri ile ilgili detaylı bilgiye www.nilufermuzikfestivali.com adresinden ulaşılabilir.

 

ÖDÜLLÜ FESTİVAL

Nilüfer Belediyesi tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve kısa sürede iki ayrı ödüle layık görülen festival için hedefler büyütüldü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hedeflerinin 3-4 yıl içinde Avrupa festivalleri takviminde yer almak olduğunu belirtti. Nilüfer Müzik Festivali geçtiğimiz yıl 60.000’i aşan katılımıyla, Türkiye’de ilk kez bağışla girilen bir festival olarak International Excellence CSR Awards Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) Sanat, Kültür ve Turizm dalındaki ödülüyle de haklı başarısını kanıtlamış oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…