Home GÜNCEL BTSO’NUN KONUĞU ÖMER HALİS DEMİR’İN KUZENİ…

BTSO’NUN KONUĞU ÖMER HALİS DEMİR’İN KUZENİ…

- Guncellenme Tarihi: 1 Eylül 2016 15:31
10 min read
BTSO’NUN KONUĞU ÖMER HALİS DEMİR’İN KUZENİ… için yorumlar kapalı
0

omer-halisdemir-in-kuzeni-bizim-omer-imizdi-8746205_o

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın bu ayki konuğu 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitlerin aileleri oldu.

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın bu ayki konuğu 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitlerin aileleri oldu. Toplantıda konuşan Şehit Ömer Halisdemir’in kuzeni İsa Halisdemir, “Bizim Ömer’imizdi, şimdi Türkiye’nin Ömer’i oldu” dedi.

BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen Ağustos Ayı Meclis Toplantısının bu ayki konuğu 15 Temmuz’daki darbe girişiminde canlarını hiçe sayan şehitlerin aileleri oldu. Toplantıda Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü’nün isminin ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü’ olarak değişmesini oy birliğiyle onayladı. Şehit olan Ömer Halisdemir, Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok, Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. İlhan Varank, Türkan Türkmen Tekin ve Mustafa Cambaz’ın isimleri yeni adı ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü’ olan eğitim kompleksinde yaşatılacak.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı konuşmada milli birliğe, Türkiye’nin istikbaline karşı yürütülen terör saldırısını bir kez daha kınadı.

Bursa iş dünyası olarak şehitlerin hatırasını yaşatmak için üzerlerine düşen görevi yapmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Burkay, hakları ödenmeyecek şehit ailelerini mecliste ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını ifade etti. “Bugün hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeden yaşıyorsak, rahat nefes alıp verebiliyorsak, bu önce yüce Mevla’mın sonra da aziz şehitlerimizin sayesindedir” diyen Başkan Burkay, BTSO olarak şehitlerin hatırasını yaşatmak adına, oda üyelerinin aidatları ile inşa edilen Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü’nü, ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü olarak isimlendirdiklerini ve buradaki eğitim kurumlarına şehitlerin adlarını verdiklerini vurguladı.

“YİĞİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Şehit yakınlarına burs desteği ile birlikte Başbakanlık’ın başlattığı yardım kampanyasına 1 milyon liralık destekte bulunduklarını söyleyen Burkay, “Zalimlere karşı bir saniye bile tereddüt etmeden dikilen gençlerimizi, kadınlarımızı, yiğitlerimizi asla unutmadık, unutturmayacağız. Bursa, şehitlerimizin emanetlerine de sahip çıkarak üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi sürdürmektedir. Bireysel bağışlarımızla katkıda bulunduğumuz bu desteği ihtiyaç olursa BTSO olarak daha da arttırırız” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Mehmet Yılmaz’ın eşi Ayşegül Yılmaz, o gün yaşadıklarını BTSO meclis üyeleriyle paylaştı. Ayşegül Yılmaz, “Eşim köprüye giderken, yanında silah yoktu. Yanında yüreği ve bileği vardı. Allah hepsinden razı olsun. Tankların ve silahlı vatan haini askerlerin karşısına çıkaran tek şey iman gücü ve vatan sevgisidir. Vatan demek, üzerinde esaret altına kalmadan özgürce yaşayabildiğimiz bir yurt demek. Verilen maddi desteklerden ziyade BTSO’nun şehit ailelerini Bursa’ya davet ederek bizleri sahiplenmesi çok daha anlamlıdır” dedi.

“EŞİM RÜYAMDA BURSA’YA GELECEĞİMİ SÖYLEDİ”

Ayşegül Yılmaz, şehit eşi olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, 15 Temmuz’dan sonra eşini gördüğü rüyayı ise şu şekilde anlattı:

“15 Temmuz tarihinde eşim şehit olmasaydı, bir hafta içinde Bursa’ya gezi yapmak istiyorduk. Ama nasip olmadı. BTSO’nun davetinden 3-5 gün önce rüyama geldi. Rüyamda yemek hazırlıkları yapıyordum. Eşim ‘Hazırlık yapmayın. Ben sizi bir yere götüreceğim’ dedi. Nereye götüreceksin dedim. Gidince görürsünüz dedi. İki üç gün sonra BTSO’dan davet geldi. Bu olay çok manidar.”

“BİZİM ÖMERİMİZDİ, TÜRKİYE’NİN ÖMER’İ OLDU”

Ömer Halisdemir’in kuzeni İsa Halisdemir ise, “Ömer Halisdemir, gençliğinde ve çocukluğunda da çok sakin ve iyi bir kardeşimizdi. Ömer Halisdemir, bizim gururumuzdur. Allah ondan razı olsun. Ömer Halisdemir, bizim Ömer’imizdi, şimdi Türkiye’nin Ömer’i oldu” diye konuştu. Şehit Türkan Türkmen’in eşi Ramazan Türkmen ise eşinin darbe haberinin ardından abdest alıp namaz kıldıktan sonra sokağa çıktığını ve vatanı için şehit olduğunu dile getirerek, “Eşimle gurur duyuyorum” dedi.

“SAVUNMASIZ İNSANLARA ATEŞ AÇMAK SAVAŞ HUKUKUNDA YOK”

Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Şehit Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz, 15 Temmuz akşamı babasıyla telefonda görüştüğünü ve hain askerlerin ateş açtığını söylediğini anımsatarak, “Savunmasız insanlara ateş açmak savaş hukukunda bile yok. Hainler, en ağır şekilde cezalandırılmalı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizleri Bursa’ya davet eden ve şehitlerin isimlerini ölümsüzleştiren BTSO’ya da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, şehit yakınlarına BTSO  15 Temmuz Mesleki Eğitim Kampüsü’nün maketi ve şehitlerin adlarına dikilen çınar ağacının sertifikasını takdim etti.

Meclis toplantısının ardından BTSO Hizmet Binası’nda şehit yakınları onuruna Bursa iş dünyası temsilcilerinin de katıldığı bir yemek organizasyonu da gerçekleştirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …