Home GÜNCEL Murat Ünal: ‘Mudanya, Korku filmi platosu gibi şehir oldu’ dedi.

Murat Ünal: ‘Mudanya, Korku filmi platosu gibi şehir oldu’ dedi.

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:43
18 min read
Murat Ünal: ‘Mudanya, Korku filmi platosu gibi şehir oldu’ dedi. için yorumlar kapalı
0

 

 

 

Ünal sözlerine son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek Fetö’nün Türkiye genelinde yaşattığı katliamlarla terör örgütünün son günlerini yaşadıklarını ve son çırpınışları olduğunu söyledi. Ünal ayrıca CHP Genle Başkanı Kemal Kılıoçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

TSK’n yıpratılıyor sözlerine değinen Ünal, TSK Cerablus’ta kendini göstermiş ve gücünü ispat etmiştir sözleriyle, TSK’nin gücünden bir şey kaybetmediğinin altını çizdi.  Ünal kendisinin bir takım lüzumsuz işlerle anılmak yerine kendilerinin bir hizmet eri olduklarını ve yaptıkları hizmetlerle anılmak istediğini söylerken, ‘her zaman doğrunun ve doğruların yanındayız ancak; değerlerimize saldırıldığında onları savunmak boynumuzun borcudur.’dedi.

4 aydır görevde olmamıza rağmen anormal derecede saldırılara maruz kaldığını ifade eden Ünal, kendisine bel altı yapılan saldırılara maruz kalmaktan yakındı, ‘öylesine saldırılarla karşılaşıyorum ki benimle alakası olmayan ve çok kötü olay ve sataşmalarla karşılaşıyoruz’ dedi.

Ünal Mudanya’da barış kardeşlik ve demokrasi nutukları atanların barışı ve kardeşliği katlettiğini, demokrasiyi hiçe saydıklarını söyledi., Eşkel ve Çayönü Mahallelerinde kooperatife ait 16 metrekarelik kulübesini yıkarak mahalleli ile kavgalı olan Türkyılmaz, 1924 yılında Cumhuriyete eş zamanda kurulmuş Mudanyaspor’a yaptığı zulümle Mudanyaspor’un maçlarını Bursa’da oynamak zorunda bırakan, üstelik zamanında yaptığımız girişimler sonucu Bal Liginden düşmekten son anda kurtulan Mudanyaspor ile kavgalı.

 

‘Mudanya’nın esnaf teşkilatları Esnaf Odası ve Kredi Kefaret Kooperatifinin içindeki yapılaşmayı yıkmak suretiyle onlarla da kavgalı olan Hayri Türkyılmaz, 4830 kadınımız eğitim gördüğü Halk Eğitim Merkezini anlaşılmayan sebeplerden dolayı kapı dışarı ederek eşyalarının sokakta bıraktı. Eğitimlerine sekte vurduğu kadınlarımızla kavgalıdır. Güzelyalı’daki 40 esnafın bulunduğu mini çarşıyı kişisel kaprisleri yüzünden yıkarak bu çarşıdaki esnafların perişan olmasına sebep verdiği bu insanlarla kavgalı Hani barış, kardeşlik, demokrasi kenti Mudanya Korku filmi platosu gibi şehir olduk’ dedi.

 

‘Bir sergi açılışında başkan Türkyılmaz’la karşılaştıklarında kendilerine ağabey, başkanım diyerek sarılmaya çalıştıklarını ifade eden Ünal, karşılığını ikiyüzlüler, langırtçılar olarak aldıklarını ifade etti. Ünal ayrıca bir toplantıda bana sen kimsin dediğini söyleyerek bunu CHP yönetiminin vicdanına bırakıyorum dedi. Alelacele yaptığı bir basın toplantısında ‘kimsin sen kardeşim’ diye hakir görmeye çalıştığı üslubu aynen kendisine iade ediyorum. 25 yıl 11 ay memuriyet hayatım boyunca hekimlik yaparak her türlü sağlık biriminde çalışan emekli biriyim. Gün geldi 17 ağustos depreminde gönüllü olarak 24 saat boyunca can kurtarmak için her türlü çabayı gösteren, Tabipler odası Başkanlığı yapan, sağlıkta dönüşüm oluşumda olan, Kumyaka Köyünden yağhaneci Tahir Ağanın torunuyum diyerek kendini tanıttı’

 

Dev genç, Dev yol, Dev sol kökeninden gelen şimdilerin Atatürkçüsü ile polemiğe girmek istemiyorum fakat bazı gerçekleri Mudanya halkının bilmesi gerekiyor. Mudanya belediyesinde taşeronda çalışan Remzi Gümüş’ün izinli olduğu dönemde Mudanya halkının kullanılması için yapılan kamelyaları izin dönüşü 2 adet kamelyayı yerinde görmeyince kademeden sorumlu başkan yardımcısı Erkan Altuntaş’a iletiliyor. Aldığı cevapta ise soru sorup durmayın nereye gittiyse gitti diyor ve ardından Belediyedeki işinden oluyor Daha sonra çalışmak için bir fabrikaya müracaat ediyor, fakat fabrika yetkililerine bu kişiyi belediyeden attık diyerek kişinin işe girmesine engel olunuyor. Bu mudur kardeşlik, bu mudur arkadaşlık?

 

Mudanya halkının menfaatini koruyacağız diye işbaşına gelen arkadaşların davranışların sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Bademlideki bir yerde Büyükşehir Belediyesi 1/500 lik planda ağaçlandırma yeri olarak geçiyor. Burada bir inşaat başlanıyor, burada bulunan par alanıyla Mürsel köydeki başka alanın takasıyla ilgili konu Mudanya meclisine geliyor. Büyükşehir Belediyesi bu takasa olur demeden, yerin takası gerçekleşmeden 6. blok bu alana yapılıyor. Küçücük bir çıkıntı için yıkım ekiplerini yollayan, insanların balkonlarını yıkan bu işin üstüne şiddetle gideceğini umanlar maalesef sıkıntılı anlar yaşıyorlar. Çünkü burası mühürlenmesine rağmen arkada inşaat çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Ormana tecavüz olduğundan orman işletmesi gerekli işlemlerini yapıyor.

 

akp-basın1

 

Halitpaşa Mahallesinin en güzel yerindeki bir bina el değiştiriyor, burayı alan genel müdür arkadaşımız 15 Temmuz gecesi Mudanya Belediyesi Meclis üyelerinin toplantı yaptıkları restoranın sahibi oluyor. 15 Temmuz gecesi ülkesini, vatanını seven sokaklardayken burada eğlenen meclis üyelerinin darbe olduğu yolundaki duyumları sonrası Ak Partiden kurtulacağız gibi konuştukları kulağımıza geldi. İçlerinden Atatürkçü, ülkesini seven bir meclis üyesi ‘siz şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar, sivil vatandaşın oylarıyla gerilmiş olan meşru hükümeti darbeyle devirmeye çalışan hainler var, bu konuşmalarınızdan sizi men ediyorum’ dediği bilgisi geldi.

 

Hayri Türkyılmaz ve kardeşlerine ait Güzelyalı’da bir zeytinlik var. Burası arkeolojik olan bir yer ve zemin etüdünün yapılması gerekiyor. 2014 yılında meclis toplantısında gündeme gelen bu yer için imar artışına gidilmesi için mülk sahiplerinin bir talebi oluyor. Bu madde oylanırken Belediye Başkanı Türkyılmaz kanun gereği oylamaya katılmıyor. Sonradan verilen imar artışı yeterli gelmiyor ve bu arada kendisi hakkında suç duyurusu ve hak arama gibi davaların davacılar aleyhine çıkmasından güç alan bu arkadaşlar 2016 yılında İmar Komisyonuna 2 yıl önce imar değişikliği az geldiğinden bir daha imar komisyonuna getiriliyor. Komisyonda bulunan Ak Partili üyeler jeolojik raporların olması gerektiğini öne sürerek şerh düşüyorlar. İktidar gücü elinde olan komisyon üyeleri bu maddeyi komisyondan geçiriyorlar ve Temmuz ayında yapılan toplantıda bu gündeme getiriliyor. Burada yapılmak istenen 2 bin 726 metrekare olan inşaat yapım alanı 8 bin 441 metrekareye çıkartılmak isteniyor. 12 metre olan yollar 10 metreye, dere yatağı 839 metreden 348 metreye düşürülüyor.

Bu konu mecliste oylanırken bir önceki toplantıda kanuna uygun olmadığı için meclis toplantısına katılmayan Belediye Başkanı bu sefer hem meclis toplantısına başkanlık ediyor hemde oy kullanıyor. Bu kanun tanımama, hak tanımama, hukuk tanımama yönündeki sorumlu bir kişin gelmiş olduğu en son noktadır. Bize hangi amaçla harami diyen bu arkadaşın aklına gelenler ne güçlü olduğumuz dönemde bile böyle bir şey ne aklımıza geldi, ne de böyle bir girişimde bulunduk.

 

Bursa’dan büyük ümitlerle getirilen bir danışman, Bursa’da Ak Partinin yapmaya çalıştığı memleketle ilgili iyi işleri mahkemeye götürüp iptal ettiren, bir sürü iş yapmamızı engelleyen kişi aynı zamanda Çağrışan Göynüklü imar planlarını iptali için dava açan kişidir. Mudanya halkının bunu hak etmediğini düşünüyoruz.

 

30 Mart seçimlerinden önce Fetullahçı terör örgütü ve onun uzantılarıyla burada kol kola çalıştıklarına, Ak Partinin başarılı olmaması için kapı kapı dolaşıp bizim için olmadık yalanları, iftiraları atıp, ağabey ablalarla beraber seçim geçirdiğini bütün Mudanya halkı biliyor. Bu kişilerin Mudanya’da kurduğu Mudanya Gönüllüler Derneği’nin organizasyon şeması ile yönetim kademesi Tusko’nun üst yönetimi ile aynıdır. Bu dernek 30 Mart yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanına çok çalışıp katkı sağladıkları için kendilerine müktesep bir hak görüp, seçimden birkaç gün sonra bir dilekçeyle himmet toplamak maksadıyla Mudanya’nın en gözde yerinde kermes açmak istediklerini iletiyorlar. Başkan en yoğun zamanlarında olmasına rağmen burada kermes yapmaları için ertesi gün dilekçeyi onaylıyor.

 

2015 yılında yine aynı yer için verilen dilekçe olumlu yanıt veriyor. Burada kermesi gören bana ve eski Milletvekili İsmet Su’ya bu fetullahçıların kermesine kim izin verdi diye sormaya başladılar. Mudanya Belediyesinin böyle fütursuzca bir şey yapacağı aklımıza gelmediği için Büyükşehir Belediyesinden yaptığımız araştırmada kendilerine izin için gelindiğini fakat böyle bir iznin kendilerine verilmediğini öğrendik. Sonuçta bu kermesin buradan kaldırılması için tam 8 gün uğraştık başaramadık. Kendilerine verilen süre içerisinde kermeslerini tamamlayıp çekip gittiler. 23 günde Mudanyaspor’un dilekçesine cevap veremeyen Belediyenin, Fetullahçı örgütün dilekçesine bir günde cevap vermesini kınıyorum’ sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…