Home EKONOMİ YILDIRIM’A YENİ MEYDAN…

YILDIRIM’A YENİ MEYDAN…

- Guncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2016 13:59
5 min read
YILDIRIM’A YENİ MEYDAN… için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile  işbirliği yapacak.

IMG_9319

 

IMG_9335

BURSA – Yıldırım Belediyesi tarafından Arabayatağı Mahallesi’nde yapılması planlanan bölge meydanının projesi, mimari proje yarışması ile belirlenecek. 10 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak olan meydan; cami, eğitim alanı, spor merkezleri, dinlenme alanları gibi birçok özelliği barındıracak şekilde planlanacak. 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan meydan, bulunduğu alan itibariyle 6 mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

 

Yıldırım’a yapılacak yeni meydanla ilgili mimari proje yarışmasının detaylarını konuşmak üzere, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek  beraberindeki Arkitera Mimarlık Merkezi Kurucusu ve Türkiye’de birçok projenin yarışmayla elde edilmesini sağlayan ‘Yarışmayla Yap’ Koordinatörü Mimar Ömer Yılmaz ile birlikte Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi makamında ziyaret etti.

 

Şimşek, “Önemli projeler yarışma ile belirlensin”

 

Ziyarette konuşan Mimar Can Şimşek, “Biz, nesiller boyu hizmet verecek, şehir için önem arz edecek tüm projelerin mimari yarışmalarla belirlenmesini istiyoruz. Bunu her ortamda da dile getiriyoruz. Bu denli önemli projelerin yarışma ile belirlenmesi inanın hem şehrimize hem de mimarlık mesleğine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

 

Yılmaz, “Bu diyalog oldukça önemli”

 

Yarışmayla Yap Koordinatörü Ömer Yılmaz da, Yıldırım Belediyesi ile Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yakaladığı diyaloğun önemine vurgu yaptı. Bu diyaloğun devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, bu işbirliği ve diyaloğun neticesinde şehir adına güzel ve önemli sonuçlar alınabileceğini ifade etti.

 

Ömer Yılmaz, meydandan belediye hizmet binasına varıncaya kadar birçok çalışmanın tasarımının, yarışma ile belirlenebileceğinin altını çizdi.

 

Edebali, “Yarışma ile belirlenmesi projeye saygınlık katıyor”

 

Mimari Projelerin, yarışmayla belirlenmesinin o projeye saygınlık kattığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, tüm detayları titizlikle düşünülecek meydanın, Arabayatağı da dahil olmak üzere Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çınarönü mahallelerindeki vatandaşlar ile tüm Yıldırımlılara hizmet vereceğini dile getirdi.

 

Yarışmanın konuşuluyor dahi olmasının ayrı bir heyecana neden olduğunu belirten Edebali, “Biz isteklerimizi söyleyelim, siz de önerilerinize bizlerle paylaşın ve açacağımız yarışmayla Yıldırım, örnek olacak bir meydana kavuşsun. Burasının bahsettiğimiz mahallerin ortak noktası olmasını ve günün her saati canlı olmasını istiyoruz” dedi.

IMG_9293

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

YÖK Başkanı Özvar: BTÜ Arama Konferansı Büyük Bir Yenilik

“Bursa Teknik Üniversitesini 2030 yılında nasıl görmek isteriz” sorusuna cevap arandığı Ar…