Home GÜNCEL Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çeşme’de gözaltına alındı.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çeşme’de gözaltına alındı.

- Guncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2016 13:15
5 min read
Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çeşme’de gözaltına alındı. için yorumlar kapalı
0

Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’ne yönelik operasyonlar çerçevesinde örgütün mülkiye yapılanmasına yönelik bir operasyon düzenlenmiş 12 kişi gözaltına alınmıştı. Bu isimler arasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da vardı. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü suçlar bürosundan Mehmet Şener Baygın’ın ele geçirdiği bilgiler dolayısıyla soruşturma derinleştirildi. Bu ele geçirilen bilgiler ışığında bu sabah 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında bulunan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Çeşme’de gözaltına alındı.

Diğer gözaltına alınan isimler Pendik Kaymakamı Osman Tunç, mülkiye müfettişleri Gürkan Polat, ve Yılmaz Tunç oldu. İstanbul Eski Emniyet müdürüne yönelik gözaltı kararının gerekçesi de belli oldu. İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu‘nun savcılık ifadesinde Hüseyin Çapkın’ı işaret ettiği için Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

HÜSEYİN ÇAPKIN KİMDİR

Çiftçi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 1965 yılında Polis Koleji’ne girdi. Polis Akademisi’nden 1971 yılında Komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Mezun olduğu yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladı. Ardından değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptı.

1984 yılında Yozgat İl Emniyet Müdürü oldu, daha sonra Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yaptı, 1991 yılında Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi ve 1992’ye dek bu görevini sürdürdü. 1992-1993 yılları arasında Araştırma, Planlama ve Koordinasyon uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra sırasıyla Gaziantep, Manisa, Adana ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu.

2006 yılında, doğduğu il olan İzmir’e il emniyet müdürü oldu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, 18 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ortak kararname ile Celalettin Cerrah’ın yerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi olmuştur. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra Iğdır’dan 29 Mayıs 2010’da ayrıldı. 17 Aralık darbe girişiminden iki gün sonra, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından görevinden alındı. Hüseyin Çapkın, şu anda Merkez valisi olarak görev yapmaktadır.

.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…