Home EĞİTİM Gürsu Adrenalin Park Açıldı…

Gürsu Adrenalin Park Açıldı…

- Guncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2016 10:22
6 min read
Gürsu Adrenalin Park Açıldı… için yorumlar kapalı
0
IMG_5026_1
IMG_4980
Gürsu Belediyesi, ilçenin doğa sporları alanında gelişimini sağlamak amacıyla oluşturduğu Adrenalin Park’ı hizmete açtı.
Gürsu’da bulunan Ericek Gölü çevresinde oluşturulan “Adrenalin Park”, Bursa’da bir ilk olma özelliği taşıyor.
Adrenalin Park, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından oluşturulan “Kırsalda Alternatif Turizmin Cazip Hale Getirilmesi Projesi” ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’ndan alınan hibe desteğiyle oluşturuldu. 385 bin TL’lik hibe desteği alan proje, Gürsu Belediyesi’ nce gerçekleştirilecek 100 bin TL’lik maliyetle, toplamda 485 bin TL’lik bütçeyle hayata geçiriliyor.
Gürsu’ nun, doğa sporları alanında Bursa’ nın merkezi olması hedefiyle oluşturulan Adrenalin Park bünyesinde; tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık-tırmanma parkuru, atv safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar (arama kurtarma ve  dağcılık eğitimleri için), kampçılık alanı, zipline hattı, gölet sporları alanı (airboat ve kano sporları), yamaç paraşütü başlangıç eğitim alanı ve seyir alanları yer alıyor.
Gürsu’ nun sahip olduğu doğal potansiyeli değerlendirerek gelişimini sağlamak amacıyla Gürsu Belediyesi’ nce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Adrenalin Park’ta, 6 farklı doğa sporu yapma imkanı sunulacak.
Ericek Göleti çevresinde oluşturulan Merkezle, eğlence unsurunun da olduğu doğa turizminin geliştirilmesi, başta Arap turistler olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin bölgeye çekilmesi amaçlanıyor.
Açılışta konuşan Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, gençlerin doğayla iç içe spor yapma imkanı bulacağı tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Adrenalin Park’ın sadece Gürsu değil Bursa’ nın tamamına hitap edecek bir tesis olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Gürsumuz’un tarihi ve doğal zenginlikleriyle ön plana çıktığı önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Adrenalin Parkımızla, ilçemizin alternatif turizm alanında gelişimini sağlamayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında, Ericek Göletimiz çevresinde oluşturulmakta olan tesislerle, Gürsumuz’u adrenalin sporları alanında Bursa’ nın en önemli merkezi yapmayı hedefliyoruz. Tesisimizde birçok branşta doğa sporu yapma ve doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirme imkanı sunulmakta. Özellikle gençlerimizin sporla uğraşarak enerjilerini faydalı şekilde kullanmalarına imkan sağlayan bir tesisi ilçemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı olsun. ” dedi.
Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Eğitim ve Uygulama Birimi tarafından yürütülmekte olan doğa sporu faaliyetleri kapsamında, bölgede; yamaç paraşütü, tırmanma ve offroad yarışları, doğa yürüyüşleri, kampçılık, dağcılık v.b. faaliyetler gerçekleştirilmekte.
Proje kapsamında, Gürsu Ericek Gölü çevresinde oluşturulan Adrenalin Park, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlamayı bekliyor.
IMG_4940 IMG_4782 gürsu IMG_4843
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…