Home EKONOMİ Gaziantep saldırısının detayları ortaya çıktı…

Gaziantep saldırısının detayları ortaya çıktı…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2016 10:33
5 min read
Gaziantep saldırısının detayları ortaya çıktı… için yorumlar kapalı
0

Gaziantep’te kına gecesini katliama çeviren terör örgütü DAEŞ’in saldırıda kullanılan ‘canlı bomba yeleği’ni bebek arabasına koyup bir çocuğa verdiği, bomba konan arabanın da aynı çocuk tarafından kalabalığın içine sokulduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde, Siirt’in Pervari İlçesi nüfusuna kayıtlı Akdoğan Ailesi’nin amca çocukları olan Nurettin ile Besna Akdoğan çiftinin kına gecesini kana bulayan terör örgütü DAEŞ’in hain saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 54’e ulaştı. Türkiye’yi yasa boğan saldırıda kullanılan bombanın olay yerine bir bebek arabası (puset) içerisinde getirildiği iddia edildi.

BEBEK ARABASINI ÇOCUĞA VERDİLER

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Beybahçe Mahallesi 7 No’lu sokak üzerinde düzenlenen kına merasiminin bitimine yakın sokağın girişine bir erkek, sadece gözleri görünen siyah çarşaflı bir kişi ve 12-14 yaşlarında bir çocuk birlikte geldi. Erkek ile siyah çarşaflı kişi sokağın başında durarak bebek arabasını çocuğun eline vererek kına merasiminin yapıldığı yere doğru götürmesini istedi.

Çocuk, bebek arabasını damadın evinin de bulunduğu kına merasiminin yanına götürdüğü sırada patlama meydana geldi. Patlamada bebek arabasını götüren çocuk da parçalanarak öldü.

 

gaziantep.jpgii gaziantep

PATLAMA SONRASI 2 TERÖRİST KAÇTI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki tüm güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemesi sürüyor. İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan ve çocuğa bebek arabasını verdiği değerlendirilen iki kişinin görüntüsüne ulaşıldığı da öğrenildi.

Olay yerinde canlı bomba yeleğine ait parçalar ile el bombasının fünyesi de bulundu. İncelemelerde patlayıcı düzeneğinin terör örgütü DAEŞ’in Ankara Garı ve Suruç’taki canlı bomba saldırılarındaki düzenekle aynı olduğu saptandı. Patlayıcının etkisini artırmak içinse demir bilye ve demir parçaları kullanıldığı bildirildi. Ön otopsi raporunda, ölümlerin çoğunun, patlayıcının etkisini artırmak için kullanılan demir bilyelerin isabet etmesinden kaynaklandığı belirlendi. Ankara’daki tren garı önünde gerçekleşen canlı bomba saldırısında 104, Suruç’ta ise 34 kişi yaşamını yitirmişti.

gaziantep.jpgö

C-4, DEMİR VE GLİSERİN İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ

54 kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep saldırısında kullanılan patlayıcının C-4 olduğu saptandı. Patlayıcının demir parçaları ve yakıcı özelliği bulunan gliserin ile desteklendiği belirlendi. Güvenlik kaynakları, bombayı patlama bölgesine götüren ve 12-14 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun 16-17 yaşlarında olabileceğini de değerlendirmeye aldı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …