Home EĞİTİM Dünya standartlarında işe alım testleri Faveo ile Bursa’da…

Dünya standartlarında işe alım testleri Faveo ile Bursa’da…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2016 10:55
5 min read
Dünya standartlarında işe alım testleri Faveo ile Bursa’da… için yorumlar kapalı
0

Günlük ortalama bin 300 yıllık ise 450 binin üzerindeki sefer sayısı ile 17 milyonun üzerine çıkan müşterilerine şehirlerarası transfer hizmeti sağlayan Kamil Koç,‘Doğru İşe Doğru İnsan’ politikasıyla hareket ederek, işe alım sürecinde yenilikçi ve online uygulamalara geçti.

Müşteri odaklı insan kaynakları uygulamalarını hayata geçirmek amacıyla global düzeydeki danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Kamil Koç, işe başvuran host adaylarının, işe uygunluklarını daha iyi analiz edebilmek için Faveo Eğitim ve Danışmanlık ile Top Talent Solutions (TTS) şirketlerinin kendilerine özel tasarladığı Durumsal Yargı Testlerini kullanmaya başladı.

TTS ve Faveo uzmanları tarafından Kamil Koç’a özel olarak tasarlanan Durumsal Yargı testleri, bir host adayı olarak işe başvuran kişilerin, sefer sırasında yaşanabilecek kritik olaylar karşısında nasıl davranışlar sergileyebileceklerini tahmin etmeye yönelik online uygulamaları içeriyor. Kamil Koç, bu sayede hem işe daha doğru adayları seçerken, diğer yandan da turnover oranlarını azaltmayı amaçlıyor.

Barış Gül

Yolcu memnuniyeti…

Faveo Eğitim ve Danışmanlık olarak insan kaynağı konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Faveo Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, “Artık babadan kalma personel alım yöntemleri bitti. Kobiler dâhil tüm firmalarımız, bilimsel yöntemleri kullanmayı öğrenmeli. Ancak bu şekilde devamlılığı ve verimi arttırabilir, başarıyı yakalayabiliriz. Bu bağlamda Kamil Koç firması ile ciddi bir işbirliği başlattık. Yolcu memnuniyetini daha üst seviyelere çekmeyi hedefleyen bu işbirliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ulaştırma Sektöründe Bir İlk

Kamil Koç’un geçmişten bugüne odak noktasına “güven” kavramını alarak yoluna devam etmekte olduğunu söyleyen Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Taner Sezer ise, “Firmamız, yolcu memnuniyetini üst düzeyde tutmak ve kaliteli hizmet anlayışını sürdürülebilir kılmak adına insan kaynakları uygulamalarında yenilikçi politikalar izlemektedir. Kamil Koç Otobüsleri sektörde bir ilke imza atarak, Faveo Danışmanlık ve Top Talent Solutions (TTS) işbirliği ile yolcu memnuniyetinde en önemli halkası olan Host –Araç içi Servis Görevlilerinin işe alımında, Durumsal Yargı ve Davranış Testlerini geliştirerek uygulamaya almıştır” dedi.

İşe alım politikaları çerçevesinde adayı en doğru şekilde analiz edip, doğru işe yerleştirmenin, hizmet kalitesini üst noktalara taşımanın önemli proseslerinden biri olduğunu belirten Sezer, Şirkete başvuru yapan host adaylarını, belirli eleme kriterleri sonrasında bilimsel yöntemlerle değerlendirmek adına böyle bir uygulamaya başlatmaya karar verdiklerini dile getirdi. Proje çerçevesinde Kamil Koç’a özel tasarlanan Durumsal Yargı ve Davranış Testini, işe alım süreçlerinde kullanmaya başladıklarını belirten Sezer, bu işbirliği ile müşteri memnuniyetinde artış ve doğru işe alımlarla turnover oranında azalmayı hedeflediklerini kaydetti.

Taner Sezer

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…