Home EKONOMİ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor

- Guncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2016 17:37
5 min read
15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor için yorumlar kapalı
0

15 Temmuz darbe kalkışması sonrası, vatandaşların 27 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğu 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı ile Fevzi Çakmak Caddesi, Osmangazi Belediyesinin başlattığı çalışma ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor.

 

Gerçekleştirdiği projelerle ilçeye yepyeni bir kimlik kazandıran Osmangazi Belediyesi, kentin merkezinde yer alan 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı’nı baştan aşağıya yeniliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte, vatandaşlarımızın gün boyu demokrasi nöbeti tuttuğu 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı, yapacağımız çalışma ile adına yakışır bir görünüme kavuşacak” dedi

 

Çalışmanın gerçekleştirileceği Fevzi Çakmak Caddesi ile 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı’nı gezerek incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, “Eski adıyla Şehreküstü, yeni adıyla 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı’nda yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu meydan, darbe kalkışması sonrasında 27 gün boyunca vatandaşlarımızın buluşma noktası oldu. Demokrasimize, ülkemize sahip çıkma adına tüm Bursa bu meydanda toplandı. Dünyaya, demokrasimize nasıl sahip çıktığımızı bu meydandan gösterdik. Dolayısıyla, bu yoğunluk içerisinde meydandaki bazı noktalar yıprandı, tahrip oldu. Osman Gazi heykelinin bulunduğu kaide ve çevresinde de bazı tahribatlar oldu” dedi.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor1.jpg1

DÜNDAR: MEYDAN ADINA VE BURSA’YA YAKIŞACAK

 

Osmangazi Belediyesi olarak demokrasi nöbeti sürecinin sona ermesinin ardından, bölgeyi yepyeni bir görünüme kavuşturacak çalışmayı başlattıklarını belirten Başkan Dündar, “Aslında bu bölge, zaten çalışma takvimimizde yer alıyordu. Yani, bu meydan ve devamındaki Cumhuriyet Fevzi Çakmak Caddesi’nin üst kısmı dediğimiz bölgeyle ilgili bir çalışma takvimi belirlemiştik. Şimdi, hain darbe kalkışmasının ardından yaşanan sürecin sona ermesi ile birlikte, bu çalışmamızı hemen başlatıyoruz. İhale sürecinin de tamamlandığı bu projemizle, 8 bin metrekare alanda zemin kaplaması, meydan düzenlemesi, ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca, Osmangazi Heykelinin bulunduğu kaide ve çevresinin düzenlemesini de gerçekleştiriyoruz. Yapılan bu çalışma ile Bursa’ya yakışan bir meydan ve cadde ortaya çıkmış olacak. Anlamına uygun olarak, 15 Temmuz Şehreküstü Demokrasi Meydanı ismiyle yeniden düzenlenecek olan meydanımız, ışıklandırmasıyla da, geceleri çok güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

 

10 AYDA TAMAMLANACAK

 

Meydan ile birlikte Fevzi Çakmak Caddesi’nin de yenileneceğini söyleyen Dündar, “Cadde üzerindeki esnafın işyerlerinin önü, cadde ile birlikte granit kaplama ile yenilenmiş olacak. Ortaya çıkacak şık ve estetik görüntü ile birlikte cadde yepyeni bir görünüme kavuşurken, bu düzenleme esnafımızın iş potansiyelini olumlu yönde etkileyecektir. Toplam 2.5 milyon TL’lik bir bütçeye sahip projemiz 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor1

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…