Home GÜNCEL YAZIKLAR OLSUN..!

YAZIKLAR OLSUN..!

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2016 14:14
7 min read
YAZIKLAR OLSUN..! için yorumlar kapalı
0

 

Biliyorsunuz, Bay Hayri Türkyılmaz göreve geldiğinde birçok sözleşmeli personeli gerekçesiz işten atmış, bu arkadaşlar hukuk yoluyla işe geri dönüş hakkı kazanmışlardı. Bay Hayri Türkyılmaz bunu sanıyoruz ki güvenebileceği, sözünden çıkmayacak, eli alkış tutan kişileri Belediyede istihdam etmek için yapmıştı.

Gelgelelim işler günden güne sarpa sarıyor personel konusunda belediyede… Son hırsızlık olayı da tuz biberi bu çetrefilli konunun…

Anlatalım…

Geçen hafta gazetemize ulaşan bir bilgi ile Mudanya Belediyesinin marangozu İlhan Karadağ’a zimmetli olan kamelya yapımında kullanılan çıtaların çalındığını öğrendik. İlhan Karadağ’ı arayarak konunun teyidini aldık.

Bizim marangoza 45 gün önce Başkan Yardımcısı Erkan Altındaş Ulaştırma biriminde görevli taşeron Şadi Aktaş’ın 4 tane çıta istediğini söylüyor ve ver diyor. Marangoz İlhan Usta da Şadi beyin kendine istekleriyle ilgili bir liste verdiğini, kamelyanın komple alt malzemelerini istediğini, malzemelerin üzerine zimmetli olduğunu, vermeyeceğini, gerekirse hakkında tutanak tutabileceklerini söyleyerek bu talebi reddediyor.

Üzerine Şadi bey tekrar tekrar istiyor, talebi kabul etmiyor marangozumuz… İzinli olarak köyünde gidip döndüğünde çıtaların olmadığını görüyor, direkt Şadi Beyin sitesine gidiyor ve 9 Temmuz’da bahçedeki kamelyayı görüntülüyor. 1 kamelya için 45 çıta gerekirken izinsiz alınan çıta sayısı 95..!

IMG_0337

Konudan Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş’ı ve Metin Şen’i haberdar ediyor. Kendileri sadece dinliyorlar, yorum yok..!

Bu konunun üzerinden 1 ay geçiyor, Şadi Beyin aldığı çıtalara ses çıkarılmadığını gören yine Ulaştırmada görevli Tarık Acar da 60 tane götürüp evinin bahçesine kamelyayı konduruyor. Bu kamelyaların görüntüsü de 8 Ağustos tarihinde alınıyor.

IMG_0335

Konu gazetemize yaklaşık 45 gün sonra başka bir kanaldan ulaşınca İlhan Ustayı arayarak teyidini aldık. İki Başkan yardımcısı dahil görüşüne başvurduğumuz birçok belediye çalışanının İlhan Ustayla ilgili görüşü; herkes tarafından sevilen, işinin ehli, dürüst, yetim hakkını gerçek anlamda gözeten bir kişi olduğu yönünde, bunu da söylemeden geçmeyelim.

Haberimizden sonra Bay Hayri Türkyılmaz da İlhan Usta’yı çağırıyor, konuyu dinliyor ve “Bundan sonra sadece Erkan Altıntaş’a söyle böyle konuları” diyor…

İlhan Usta belediyede şoför kadrosunda, SSK’ya görev bildirimi marangoz olarak verilmiş, bu antin kuntinden bir şey anlamadım, anlayan varsa yorumlasın…

Şadi Akdağ ve Tarık Acar’ın görevden alınıyor. Bu arkadaşların bağlı olduğu Okan Belen’in de görevine son veriliyor, gerekçe ne bilmiyoruz. Okan Belen’in çok çalışkan, geleceği parlak biri olduğu, boş yere işinden edildiği de Belediyedeki görevli arkadaşlar tarafından dillendiriliyor.

Asıl akıl almaz konu bundan sonra başlıyor:

İlhan Usta belediyenin İnsan Kaynakları birimi tarafından çağırılıyor ve eline bir görev değişikliği kağıdı tutuşturuluyor. Yeni görev yeri Temizlik İşleri..! Yine belediyede görevli Sedat Kılıç İlhan Usta’ya çöp arabasının arkasında artık görev alacağını, yapılan haksızlığın farkında olacak ki ezile büzüle söylüyor…

Gerekçe ne, siz tahmin edin..!

Sadece dürüst davrandığı için cezalandırılmaya çalışılan İlhan Ustaya yapılan bu uygulama hak mıdır, reva mıdır? Mudanya Savcılarını, Kaymakam Beyi göreve davet ediyoruz, bu kadar keyfi uygulamalar Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmıyor…! Mudanya’ya kim, ne zaman dur diyecek..!

Bay Hayri Türkyılmaz’a da Allah’tan vicdan diliyoruz…

Sevgiyle kalın..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…