Home EKONOMİ Bursa Eski Valisi Harput ve 18 İş Adamı Tutuklandı

Bursa Eski Valisi Harput ve 18 İş Adamı Tutuklandı

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2016 10:25
4 min read
Bursa Eski Valisi Harput ve 18 İş Adamı Tutuklandı için yorumlar kapalı
0

Bursa’da FETÖ / PDY soruşturmasında 28 Temmuz’da gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından bu sabah adliyeye çıkarılan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile 18 iş adamı tutuklandı.

DOKUZ SAATLİK SORGU

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına 9 saat boyunca ifade veren Harput ve beraberindeki şüpheliler, Ferudun Kahraman, Eyüp Karakuş, Mustafa Cemal Eğretli, Sami Şentürk, Hamit Tuna, Turan Boztepe, Şakir Umutkan, Mecit Özkelebek, Emin Akça, Muzaffer Koyuncu, Ahmet Nuri Ekiz, Mahmut Kesici, Ali Saffet Durmuşlar, Ali Kemal Turhan, Ramazan Yılmaz, Ali Fuat Er, Hilmi Gülcemal, Cengiz Resimoğlu. tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, alınan ifadelerin ardından eski Vali Harput ile birlikte 18 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.

“ÜNİVERSİTEYİ KURMAK İÇİN YARDIM TOPLADIK”

Tutuklanan eski vali Şahabettin Harput, Sulh Hakimliği’ne verdiği ifadesinde, evinde bulunan bir dolarla ilgili olarak, “Ben hactan dönerken üzerimde kalmış” dediği belirtildi. Bursa için çok çalıştığını söylediği ifade edilen Harput’un, “Orhangazi Üniversitesini kurmak için yardım topladık. Üniversiteler böyle kurulur. Üniversitenin yönetiminde yer aldım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bana iftira atılıyor” diye kendini savunduğu bildirildi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DE TUTUKLANMIŞTI

Bursa’daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, geçen hafta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HİMMET TOPLAMA SUÇLAMASI

Eski Vali Şahabettin Harput’un, FETÖ’ye bağlı Özel Bahar Hastanesi’ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin kuruluşunda usulsüzlükler yaptığı iddia edildi.
Yine bir başka iddiaya göre; Vali Harput’un, haftanın her perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir iş adamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Fethullah Gülen Cemaati’nin kasası olarak bilinen ve halen aranan Cansun Sarayıldız’ın adamlarını bu iş adamına gönderdiği iddia ediliyor. İş adamından, ‘Vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak’ mesajı vererek ‘Himmet’ adı altında para aldıkları da iddialar arasında yer alıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Hizmetlere Temel Oluşturacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen Türkiye’de Kadına …