Home EKONOMİ Mızrak çuvala sığmıyor…!

Mızrak çuvala sığmıyor…!

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2016 14:21
3 min read
Mızrak çuvala sığmıyor…! için yorumlar kapalı
0

 

Kavga, polemik, sürtüşme bir yere kadar… Vatandaş hizmet bekliyor. Belediyeden umudu kesen vatandaşlar Belediyeye tepki veriyor.

Tirilye’de, Ali Turan’ın belediye başkanlığı döneminde Hasan Eren’e ait arsa üzerinde kurulan sulama pompaları, Hayri Türkyılmaz göreve geldiğinden beri çalıştırılmıyor.

Eren’e ait arsa üzerinde, Başkan Turan döneminde kurulan ve belediyeye gideri yıllık 3 Bin TL gibi küçük rakam olan, bölgedeki vatandaşların arazilerini sulamasına olanak sağlayan su pompaları, Tirilye’nin mahalle olarak Mudanya Belediyesi’ne bağlanmasından sonra kullanılamaz hale geldi.

Beldeden mahalle statüsüne geçen Tirilye’de, çeşitli bürokratik nedenler ortaya atılarak durdurulan sulama pompaları, iki yıldan beri bir çözüme kavuşturulmadığı gibi herhangi bir bakım da yapılmıyor.

Konuyla alakalı olarak gazetemize açıklama yapan arsa sahibi Hasan Eren, Kimse sorunu çözmeye yanaşmıyor” diyerek şöyle konuştu;

“Geçmiş belediye döneminde Ali Turan ile anlaşarak kendi arsamız üzerine yaptırdığımız sulama pompaları, hem bizim hem de vatandaşın işine yarıyordu. Burası benim 1 Dönüm yerime kuruldu. Çevredeki ağaçlarım da suya alıştı. İki yıldır hiçbir faaliyet yok. Ağaçlarımız kuruyor. Muhtara gidiyoruz, suçu başka birimlere atıyor. Belediye ise sorunu çözmek için hiçbir girişimde bulunmuyor. Eğer buranın elektrik parası yük ise toplayıp biz ödeyelim. Yok, burası kullanılmayacaksa ben bahçemde beton istemiyorum. Kaldırıp ağaç dikeceğim. Ak Parti’li belediye döneminde yapıldığı için Türkyılmaz inat ediyor ve burayı vatandaşın kullanımına açmıyor.”

Atıl durumda hem çevreye hem de vatandaşlara zararı olan su pompaları çalıştırılarak faydalı hale gelecek mi, yoksa Mudanya Belediyesi inadını sürdürerek Tirilyelileri bu faydadan mahrum mu edecek, göreceğiz.

 

IMG_3608 IMG_3609 IMG_3610 IMG_3611

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…