Home GÜNCEL Gemlik ADD’nin kitaplık projesine Gemlik Belediyesi engeli…

Gemlik ADD’nin kitaplık projesine Gemlik Belediyesi engeli…

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2016 16:54
5 min read
Gemlik ADD’nin kitaplık projesine Gemlik Belediyesi engeli… için yorumlar kapalı
0

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GEMLİK ŞUBESİ, İLÇEDE KURMAK İSTEDİKLERİ KİTAPLIKLARA GEMLİK BELEDİYESİ TARAFINDAN ONAY VERİLMEMESİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ.

Gemlik Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneğinin köylerde kurmak istediği seyyar kütüphanelere izin vermedi. Özellikle Ramazan Ayında İskele Meydanında kurulan çadırlarda pek çok dini kitabın ve cemaatlerin yayınlarının satışına izin veren Gemlik Belediyesinin, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne izin vermemesi tepkilere neden oldu.

Gemlik Belediyesi’ne “aydınlanmadan korkuyorlar” diyen ADD Gemlik Şube Başkanı Tansu Erçevik, şu açıklamayı yaptı;

“Sayın Gemlikliler; Atatürkçü Düşünce Derneği Yeni Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz şubat ayından bu yana görev yapmaktayız.Bu zaman zarfında ilk icraatimizi dernek binamızı yeni yerine taşımak ile yaptık. Bununla birlikte iki konferans, bir panel, bir kahvaltı ve iki kültür gezisi gerçekleştirdik. Son olarak da Gemlik’in yedi farklı noktasına açık hava kütüphaneleri koymak için yola çıktık. Bu sebeple Gemlik Kaymakamlığı’na ve Gemlik Belediye Başkanlığı’na bizlere yer göstermeleri için dilekçeler verdik. Ancak talebimiz Gemlik Belediye Başkanlığı tarafından red edildi. Red nedeni olarak da beledyemizin ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yürüttüğü Oku Getir projesi gösterildi. Bu proje kapsamında belediyemiz Gemlik’teki birkaç okulun bahçesine içerisinde çocuk kitapları bulunan kütüphaneler koyacakmış. Bu duruma gerçekten çok memnun olduk. Küçük kardeşlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için planlanmış çok güzel bir proje olduğunu düşünüyor ve sonuna kadar destekliyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu olarak projemiz belediyemizin oku getir projesinden çok daha önce bizler tarafından sanal alem ve afişleme yoluyla kamuoyuna duyurulduğunu ve belediyemizin projesinin bizim projemizden sonra gündeme geldiğini belirtmek isteriz. Yani belediyemizin oku getir projesi bizim açıkhava kütüphaneleri projemizin bir taklitidir. Kaldı ki bizim projemiz kapsamında oku getir projesi kapsamındaki gibi sadece çocuk kitapları bulunmamamktadır. Projemiz kapsamında kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’in meali, yetişkinlere yönelik hikaye ve romanlar, Atatürk İlkelerini anlatan basılı yayınlar, çocuk hikaye ve romanları bulunmaktadır. Bununla birlikte kütüphanelerimiz içinde kesinlikle ve kesinlikle siyasi içerikli bir yayın bulunmamaktadır.

Tüm olumsuz şartlara ve engellemelere rağmen Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu olarak bu hafta içi elimizde tamamlanmış bulunan ilk dört kütüphaneyi Karacaali, Narlı, Kurşunlu ve Umurbey Mahalleri’nde özel teşebbüse ait işletmelere koyacağız. Basın açıklamamıza son verirken birkez daha Gemlik Belediyesi’nin kitaplardan ve aydınlanmadan korkan bir belediye olduğunu tüm Gemlik Kamuoyuna duyurur, tüm Gemlik Halkına başta Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu cumhuriyet ilkeleri ışığında aydınlık günler dileriz.

Yönetim Kurulu Adına Başkan Tansu Erçevik”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…