Home EĞİTİM MUDANYA’NIN KADROSUZ ZABITALARI…!

MUDANYA’NIN KADROSUZ ZABITALARI…!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:50
3 min read
MUDANYA’NIN KADROSUZ ZABITALARI…! için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan zabıta memurlarının ağırlıklı bir kısmının zabıta memur olmadığı, düz memur ya da işçilerin görevlendirildiği ve bu kişilerin zabıta hizmeti verdiği ileri sürülüyor. Dört tanesi daha önce gerçekleşen soruşturma nedeniyle uzaklaştırılmış, şu anda on sekiz zabıtanın hizmet verdiği Mudanya Belediyesi’nde, bunların yalnızca altı tanesinin kadrolu olduğu, geri kalanların ise işçi ya da sıradan memur oldukları biliniyor.

Konuyu; Zabıta biriminin kendisine bağlı olduğunu bildiğimiz Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy’a sorduk. Belediyede on sekiz zabıtanın görev yapmakta olduğunu söyleyen Poroy, önce tamamının kadrolu olduğunu belirtti. Fakat Başkan Yardımcısı Poroy, zabıtaların işe giriş şekilleri ve yetkileri hakkında bilgisi olmadığını ifade etti. Poroy, başka bir açıklama yapmadı. Kolluk görevi yaptıkları için özel statüde olan Zabıta memurları belli şartlarla görev yapıyor.

KPSS’nin yanı sıra istisnai olarak da orduda uzman olarak görev yapan kişilerden zabıta alınabiliyor. Fakat; Mudanya Belediyesinde işçi ve sıradan memur statüsündeki bazı çalışanlara zabıta üniforması giydirildiği, imza yetkileri olmadığı halde bu kişilerin zabıta görevlerini icra ettiği, tutanakların ise, yerinde düzenlenmesi ve imzalanması gerekirken, işlem öncesi veya sonrası imza yetkisi bulunan memurlara imzalatıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. “Ben başkan yardımcısıyım, bunlar zabıta ile ilgili olanlar teknik konular, bilgim yok” diyen Poroy’un cevabını okur takdirine bırakıyoruz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…