Home EKONOMİ İmamların fendi Türkyılmaz’ı yendi

İmamların fendi Türkyılmaz’ı yendi

- Guncellenme Tarihi: 2 Haziran 2016 13:19
8 min read
İmamların fendi Türkyılmaz’ı yendi için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya Belediyesi bir skandalın daha altına imza attı. Köylerden mahallelere dönüşürken belediyeye geçen imam evlerine gözünü diken Belediye, imamlardan 150-300 lira kira almak için hem meclisi hem müftülüğü kandırdı. Sembolik ücret alacağız diyip imamları ihaleye girmek için tehdit eden belediye, kamuoyu baskısı gelince geri adım attı.

Mudanya Belediyesi, kaynak oluşturmak için bir yandan elindeki taşınır taşınmaz ne varsa satışa çıkarırken, bir yandan da köylerden belediyeye geçen alanlara gözünü dikti. Tamamen halkın parasıyla yapılan ve imamlara tahsis edilen imam evlerinden rant devşirmeye kalkan Mudanya Belediyesi, 2 ay önce Mecliste sembolik ücret (ki bunun da köyler için 5-10 lira olacağı ortada) alacağını açıklayarak onay aldı. Ancak kazın ayağı öyle çıkmadı. Köylerde 30 lira 50 liraya kiralar varken belediye imam evlerinden 150-300 lira ücret istedi.

SOLUĞU İMAM EVLERİNDE ALDILAR

Meclisi yanıltan Mudanya belediyesi, kararı aldıktan sonra ekiplerini göndererek imam evlerinin metrekarelerini tespit ettirdi. Sonra imamlara mesaj atarak bu evlerde oturmaya devam etmek için ihaleye girmeleri gerektiği yönünde mesaj verildi. İmamlar 1 haziranda belediyeye çağrılarak belirlenen kiralar için sözleşme imzalamaları istendi. Cep telefonlarına atılan mesajda “Köylerde bulunan imam evleri 01.06.2016 tarihinde saat 15.00’da ihaleye çıkacaktır. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgâh belgenizle gelerek katılmanız önemli rica olunur. Mudanya Belediyesi Personeli Enis Parıltı” ifadelerine yer verildi.

MÜFTÜYÜ DE YANILTTILAR

İmamların cep telefonuna giden mesajla ortaya çıkan skandalın ardından devreye Mudanya Müftülüğü girdi. Ancak Mudanya Belediyesi Müftü ile yapılan görüşmede ağız değiştirip kiraların 30 lira civarında olacağı bilgisini verdi. Müftü imamlara bu yönde bilgi verdi. İhale öncesi Belediyeye giden imamlara ise kiraların 150-300 lira arasında olacağı bildirildi. İmamların buna yanaşmmaası üzerine belediye yetkilileri imza olmazsa tahliye edeceğiz tehdidinde bulundu. Yine  belediye yetkilileri kendilerini arayan TEKBİR-SEN sendikası üyesi imamlara metrekare için 3 TL olmak üzere 150-300 lira kira talep edileceğini söylediler. Bunun üzerine belediyeye giderek bu sözleşmeleri imzalamayacaklarını söyleyen imamlara ise tehdit gibi bir mesaj verildi; “15 gün içinde imzalamazsanız imam evlerini boşaltırız” Tehdidi yenilendi.

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GERİ VİTES

Mecliste alınan kararla yapılan uygulamanın taban tabana zıt olması nedeniyle gerek imamlardan gerekse diğer siyasi partilerden tepki gören belediye, üstüne bir de imam sendikalarının imzalamama yönünde karar almaları ve konuya tepki göstermeleri üzerine geri adım attı. Belediyeye çağrılan 12 imamla yapılan toplantıda rakam telaffuz edilmezken, Başkan Yardımcısı Sevinç Şenşekerci, imamlardan ücretsiz tahsis talebi için dilekçe aldı. Şenşekerci, alınan dilekçelerin önerge olarak meclise taşınacağını, kabul edilmesi durumunda tahsis işlemi yapılacağını ancak aksi bir karar çıkması durumunda yeniden ihale için davet çıkarılacağını aktardı. İmamlar ise yıllık 0.90 kuruş kira bedeli ile 49 yıllığına bu evlerin tahsisinin yapılmasını talep etti.  TEKBİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Zübeyir Demirkaya, görüşme sırasında Şenşekerci’ye böyle bir kiralama sözleşmesini asla imzalamayacaklarını, konuyu yargı yoluna götüreceklerini, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imam evlerinden kira alınamayacağına yönelik yazısının olduğunu ifade ederek, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

TEK ÇİVİ BİLE ÇAKMADI KİRA İSTİYOR

2014’te Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından köy tüzel kişiliğine ait olan taşınır ve taşınmazlar ilçe belediyelerine devredilmişti. İşte bu kanunla birlikte imam evleri de belediyelere devroldu. Vatandaşların kendi imkânları ile yaptırdığı ve imamlara tahsis ettiği bu evler için tek bir çivi bile çakmamasına rağmen belediyenin kira istemesi karam mizah olarak değerlendiriliyor. Ramazan ayı öncesi böyle bir adım atan belediyenin bunu ne amaçla yaptığı, belediye meclis üyelerinin ve İlçe Müftüsü’nün neden yanıltıldığı ise netlik kazanmadı.

13341936_10153786568776775_1978943281_n

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…