Home GÜNCEL MUDANYA’DA PROJE ÇOK, ALTYAPI YOK!

MUDANYA’DA PROJE ÇOK, ALTYAPI YOK!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:50
4 min read
MUDANYA’DA PROJE ÇOK, ALTYAPI YOK! için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya’nın Yumurtatepe bölgesinde inşa edilen lüks konutlar, gerçekleşmeyen altyapı çalışmaları ve tamamlanmayan yollar yüzünden alıcı bulamıyor. Mağduriyetlerini dile getiren firma sahipleri belediyeden ilgi görmediklerini söylüyor.

Yumurtatepe mevkiinde inşaatları devam eden lüks konutların sahipleri sıkıntılı günler yaşıyor. Yol ve kanalizasyon çalışmalarının bitmediğini ifade eden firma sahipleri, sorunlarının çözümü için Mudanya Belediyesi’nden yanıt bekliyor. Bina teslimlerinin ekim-kasım ayları içerisinde başlayacağını dile getiren firma sahipleri; “Biz 6,5 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık ancak bir daire bile satamadık. Burası çok güzel bir yer ancak çalışmalar tamamlanmadığı için projeler de hayata geçemiyor. Arapların buraya yoğun ilgisi var. Yapılan konut projeleri ile yakından ilgileniyorlar ancak çalışmalar bitmediği için biz de evlerin tanıtımını sağlayamıyoruz. Bu mevkide 500’den fazla konut var ama hiçbirinin altyapısı yok. Mudanya Belediyesi, ruhsat sürecinde bizden yol ücretini peşin aldı fakat hala bir çalışma yapılmadı. Bölgenin kayalık olduğunu ve bu yüzden altyapı çalışmalarının sorunlu olduğunu biliyoruz. Ancak 2,5 sene önce ruhsat verilen bir yerin zemin etüdü yapılmadığı için yolun altında kaya olduğu bilinmiyor bu yüzden de seviyeler afaki olarak belirlendiği ortaya çıktı” ifadelerini kullandılar.

BUSKİ, BELEDİYE’Yİ BEKLİYOR

Bölgede kanalizasyon çalışması yapılması için başvuruda bulunduklarını ancak BUSKİ’nin, Mudanya Belediyesi’nin yol çalışmalarının tamamlanmasını beklediğini dile getiren firma sahipleri, “BUSKİ, belediyenin verdiği kotlara göre çalışma yapacak. Burada yol belli değilken BUSKİ’nin çalışması beklenemez. O yüzden önce belediyenin yol işlerini bitirmesi lazım. Ama ne zaman çalışmaların biteceğine dair bir tarih yok” diyor. Ruhsat sürecinde de çok zorlandıklarını söyleyen firma sahipleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bu bölgeye uğramadığını ve eksiklerin de bu yüzden bilinmediğini söyledi. “Bölgenin en kısa sürede ihya edilip gerekli yatırımların yapılması gerekiyor” diyen firma sahipleri, Mudanya Belediyesi’nden çözüm bekliyor.

IMG_2253 IMG_2257

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…