Home EKONOMİ Dekoyap kalitesi ile binalar hem tutumlu hem çok şık

Dekoyap kalitesi ile binalar hem tutumlu hem çok şık

- Guncellenme Tarihi: 6 Nisan 2016 16:01
5 min read
Dekoyap kalitesi ile binalar hem tutumlu hem çok şık için yorumlar kapalı
0

 

 

Binalarda hem ısı yalıtımı sağlayan hem de dekoratif görüntü sağlayan söve, Dekoyap kalitesi ile inşaat sektöründe aranılan bir ürün oldu.

Dekoyap’la binalar enerjiden tasarruf sağlarken, estetik görünümü ile cezbediyor. Dekoyap markası ile üretim yapan Damar Boya Dekorasyon Firma Sahibi Ozancan Yıldız, “Biz işin yüzde 50’sini götürüyoruz. Geri kalan yüzde 50’si evin içindeki dekorasyon götürüyor” dedi. Konut satın almak isteyenlerin önce binanın dış görüntüsüne, çevresinin durumuna ardından da iç düzenlemesine bakarak karar verdiğini dile getiren Yıldız, “Avrupa’da çok uzun yıllardır kullanılan bir sistem. Bize her şey sonradan geliyor. Son 10 yıldır bu ürün kendini ülkemizde de kabul ettirdi. Şu an yapılan tüm yapılarda mutlaka bizim ürünlerimiz yer alıyor. Söve normal karbonlu EPS’ye ilave olarak onlarla kombin yapılabiliyor hem de başlı başına kullanılabiliyor. Standart izolasyonun içinde yüzde 40-60 izolasyon sağlıyor. Biz 5 yıldır üretim yapıyoruz. İşe başladığımızda 4-5 firma vardı sektörde. Şimdi merdivenaltı da arttı. 20-25 firma olduğunu biliyoruz ama bunlardan işini iyi yapanların sayısı yine 4-5’i geçmez. Tüm belgelerimiz var. ISO 9001’e dayalı çalışıyoruz” bilgisini verdi.

IMG_0648 (1)

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR

İç dekorasyona yönelik yeni ürünü için AR-GE faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Ozancan Yıldız, yeni ürünle ihracat için girişimlerde bulunacaklarını da ifade etti. Millet Mahallesi’ndeki 600 metrekare üretim alanında faaliyete devam ettiklerini ancak 500 metrekarelik yeni bir üretim merkezi daha oluşturacaklarını dile getiren Yıldız, “Uygulamadan geliyoruz ve bu işi çok iyi biliyoruz ancak imalat ve uygulama bir arada zor oluyor. Bu nedenle imalat ağırlıklı çalışıyoruz. Çok fazla bayilik sistemimiz yok, müteahhit firmalar ve bunlara iş yapan taşeron firmalarla ağırlıklı çalışıyoruz. Birkaç bayi ile çalışma bu yılki hedeflerimiz içerisinde. Yine yıl içinde bu bölgede bir arsa satın alarak tüm imalatımızı tek noktada toplamayı istiyoruz ” dedi.

IMG_0646

SEKTÖRDE DURGUNLUK SÜRÜYOR

İnşaat sektöründe durgunluğun devam ettiğini ve sezonun nisan ayı ortasında başlayacağını dile getiren Yıldız, “Geçen yıl Ağustos-Eylül ayından beri sıkıntı var. Yeni inşaat yapılamıyor, ödemeler konusunda sorun var. Nisan ayı içinde mevcut canlanmanın bize ne katacağını göreceğiz. İnşaat sektöründe şöyle bir durum var; teslim edilmek zorunda olan bir iş olduğu için sektör hareketliymiş gibi görünüyor ancak parası alınmış devam ediyor. Ülkede de bir çok sıkıntı yaşanıyor. İnşaat sektörü de bundan etkileniyor” görüşlerini ifade etti.

IMG_0651

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …