Home EKONOMİ ‘’MİSİAD KAN VERDİ, CAN VERDİ… 

‘’MİSİAD KAN VERDİ, CAN VERDİ… 

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2016 02:25
5 min read
‘’MİSİAD KAN VERDİ, CAN VERDİ…  için yorumlar kapalı
0

Memleketçi Sanayici İş Adamları derneği(MİSİAD), İstiklal Marşı’nın 95. Yılı dolasıyla Kent Meydanı’nda çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Kent Meydanı’nın her yerini Türk Bayraklarıyla donatan dernek yönetimi yaptığı organizasyon ile Kent Meydanı’nı bayram yerine ve şölene çevirdi.
Hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ve Mehteran gösretisiyle başlayan etkinlik halkında yoğun ilgisine sebep oldu. Saatlerce süren, takdir gören etkinlikte Türk Kızılayı’da etkinlik kapsamında hazır bulundu. Anlamlı günde ‘’Vatana kanımızda, canımızda feda olsun’’ diyerek başlatan Başkan K. Günay Tandoğan’ in ardından 240 kişi kan bağışında bulundu. Törende 1500 kişiye lokma hayrı yapılırken, tüm katılımcılara ve halka özel baskılı, büyük boy İstiklal Marşımız dağıtıldı.
MİSİAD Bursa Şube Başkanı K.Günay Tandoğan yaptığı konuşmada; ‘’12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Millet Meclisi’nde Milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kurtuluş savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele edan ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür.
İSTİKLAL MARŞIMIZ VE BU VATANA KUTSAL EMANETİMİZDİR Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisinin, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’nin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bizlere göstermektedir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy kurtuluş savaşının zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen Mehmet Akif, milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. Bu duygular içerisinde İstiklal Marşımız’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli marş olarak kabul edilişinin 95. Yıldönümünde; milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve milli mücadeleyi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyorum.’’ dedi.

Birlik beraberliğimizi, milli duygularımızı perçinleştiren bu güzel güne emekleriyle Bursa’ya değer katan, Memleketçi, Sanayici İş Adamları Derneği Bursa Şube Başkanı K.Günay Tandoğan ve tüm yönetim kurulu üyelerinin bu duyarlı davranışları halk tarafından da büyük takdir gördü

12833228_1041449992567834_1054176131_n 12833338_1041450125901154_1569974989_n

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…