Home EĞİTİM BURSA 14. KİTAP FUARI DEVAM EDİYOR

BURSA 14. KİTAP FUARI DEVAM EDİYOR

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2016 16:30
5 min read
BURSA 14. KİTAP FUARI DEVAM EDİYOR için yorumlar kapalı
0

 

 

Kuruluşumuz TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, KOSGEB, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin değerli destekleri alınarak hazırlanan Bursa 14. Kitap Fuarı, ilk üç günü geride bıraktı. 19 Mart 2016 Cumartesi günü TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeaçılan fuar, 27 Mart 2016 Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

 

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Fuar süresince düzenlenen imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşuyor.

 

Önümüzdeki altı gün boyunca, aralarında İlber Ortaylı, Can Dündar, Gülten Dayıoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Kesal, Şermin Çarkacı, Tuna Kiremitçi, Emre Kongar, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Canan Tan, Hikmet Anıl Öztekin, Mustafa Armağan, Fehim Taştekin, Banu Avar ve Erdal Demirkıran’ın da bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşmak üzere Bursa Kitap Fuarı’nda olacak.

 

Cemil Meriç 100 Yaşında

 

TÜYAP Kitap Fuarları, edebiyat ve kültür dünyamızın değerli isimlerinin 100. yaşlarını kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda sosyolojiye yaptığı önemli katkıları ile Cemil Meriç’in 100. Yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında fuarın ilk günü Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin konuşmacı olduğu bir panel gerçekleşti. Cemil Meriç’in edebiyat ve kültür dünyasına katkıları ise Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Kurtuluş Kayalı’nın katılımıyla 27 Mart 2016 Pazar günü düzenlenecek “Edebiyat ve Kültür Bağlamında Cemil Meriç” başlıklı söyleşi ile ele alınacaktır.

 

“Sertel Ailesi: Selanik’ten Sılaya” Sergisi

 

Tan Baskını’nın 71. Yılında, Türkiye’de basın tarihinin önemli gazetelerinden biri olan Tan gazetesi yöneticisi Zekeriya Sertel ve eşi yazar Sabiha Sertel’in anlatımlarından yola çıkan sergi, aynı zamanda Sertellerin yaşamına ve dolayısıyla yakın dönem Türkiye tarihine fotoğraf ve anlatılarla tanıklık ediyor. Can Yayınları tarafından Bursa Kitap Fuarı’na taşınan sergi, fuar süresince ziyarete açık olacak.

 

Yeni Nesil Yazarlar TÜYAP’ta

 

Çok sayıda genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 25 Mart Cuma günü düzenlenen söyleşide kendi yazarlık serüvenlerini anlatmak üzere okurlarıyla bir araya gelecek.

 

Fuar Ziyaret Saatleri

 

Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-26 Mart 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, fuarın son günü olan 27 Mart 2016 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsizdir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…