Home GÜNCEL Şehrin doğusunda kale gibi bir kafe: KALE KAFE

Şehrin doğusunda kale gibi bir kafe: KALE KAFE

- Guncellenme Tarihi: 11 Şubat 2016 11:59
6 min read
Şehrin doğusunda kale gibi bir kafe: KALE KAFE için yorumlar kapalı
0

 

2015 yılı Nisan ayından itibaren Ahmet Yalçın ve İsmet Şan ortaklığında işletilmeye başlanan Bizanslıların ilk kalesi olan Kestel Kalesinin üzerinde bulunan Kale Kafe, Kestel’in değeri olma yolunda hızla ilerliyor.

Daha önce atıl ve pasif durumda olan Kale Kafe aileye hitap eden sıcak yapısıyla sadece Kestel’de değil, Gürsu gibi çevre ilçelerde de olmayan ve ihtiyaç duyulan bir boşluğu doldurmuş durumda…

Ortaklardan biri olan Ahmet Yalçın’la yaptığımız röportajda kendisine mekânlarının özelliklerini sorduk. Yalçın; “ daha önce Kestel Kalesinin çok kötü bir imajı vardı. Kestelliler bile ‘Aman oradan uzak durun’ diyorlardı. Halkın, ailenin gelemediği, alkol alınan, harabe bir yerdi. Büyükşehir Belediyesi burayı restore ettikten ve bizler de işletmeye başladıktan sonra şu an bütün müşterilerimiz aile… Sadece Kestel halkına hitap etmiyoruz, Mesken’den, Ertuğrulgazi’den hatta Panayır’dan gelen müşterilerimiz var. Şunu söyleyebilirim ki konuklarımızın yüzde 80’i Kestel dışından geliyor. Kestel’e ve şehrin doğusuna çok önemli bir değer kazandırdığımıza inanıyorum.”diyor.

3c2c93fc-52c7-4933-90b9-14206fc4e068

Zengin mutfağıyla da göz dolduran Kale Kafe sabah kahvaltılarında, öğle yemeklerinde, akşam nargile keyfinde müşterilerinin uğrak yeri olmuş durumda. 12 çeşit ürünle hem serpme, hem de tabak olarak verilen kahvaltısıyla, gözlemesiyle, mantısıyla, ızgara kasap köftesiyle müşterilerinin damaklarında tat bırakan Kale Kafe’de kullanılan ürünlerin marka olmasına özen gösteriliyor.

 

Mantının ve gözlemede kullanılan yufkanın da tamamen kendi üretimleri olduğunu belirten Yalçın, içli köfte, soğan halkası, peynir pane, sosis gibi 8 çeşit üründen oluşan Kule Sepeti adını verdikleri kendilerine özgü aperatif tabağının müşterilerince çok ilgi gördüğünü belirtiyor.

c3f5ca7e-ad61-4db7-b198-849078b48258

Kule Kafe’de fiyatlar da bir o kadar cazip. Kasap Köftenin porsiyonu 15 TL, Kahvaltı tabağı 15 TL, Mantı 10 TL, Gözleme 6 TL. Kızarmış dondurma, sıcak ve soğuk içecekler, nargile gibi seçeneklerle de müşterilerin talepleri yerine geliyor.

Perşembe gününden Pazar gününe kadar her akşam canlı müzik hizmeti verilen mekanda Popstar 2.si Çiğdem Özdemir ve Türk Halk Müziği sanatçısı Levent Kurubaş sahne alıyor.

65960d8d-08e6-4764-be50-c2b0580fb0a8

3 bölüm kapalı alana, 150 araçlık otoparka sahip olan mekanda çocuk oyun parkı da bulunuyor.

Ahmet Yalçın, birçok doğum günü, iş toplantıları gibi organizasyonlarda müşterilerine hizmet verdiklerini belirtirken, yazın Teras Kafe’nin açılacağı müjdesini veriyor.

Kestel Kale Kafe Adres: Kale Mah. Kavis Çıkmazı Sk. No:2 Kestel / BURSA TELEFON 0224 372 00 59

 

 

 

KESTEL KALE KAFE TARIHÇESI

Doğu Roma İmparatorluğu’nun sınır kalesi olması nedeniyle, Latin dilinde Kalecik anlamına gelen Kastel (Castel) ismini almış, ilçenin 1306 yılında Dimboz Muharebesi’nin ardından Osmanlıların eline geçmesi ile ismi Kestel olmuştur. 1938’de Bursa’nın bir bucağı 1960’ta belde haline gelmiştir.

Mehmet zamanında Vânî Mehmed Efendi tarafından sınır kalesi olmaktan çıkarılıp yerleşim merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1877-78 Osmanlı-Rus Harbi’nden sonra Bulgaristan’dan gelen bir grup göçmenin yerleştirildiği bölgeye daha sonra da göçler devam etmiş; göçlerle büyüyen Kestel 1938’de merkez bucak, 1960’ta belde, 1990’da ilçe olmuştur.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…