Home GÜNCEL MGD’DEN BELGESEL FİLMLİ PROJE KAPANIŞI

MGD’DEN BELGESEL FİLMLİ PROJE KAPANIŞI

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2016 17:31
3 min read
MGD’DEN BELGESEL FİLMLİ PROJE KAPANIŞI için yorumlar kapalı
0

Mudanya Gazeteciler Derneğinin, Avrupa Birliğinden sağladığı destekle Bulgaristan’da Bulgar Gazeteciler Birliği ile ortaklaşa 15 aydır yürüttüğü “Yerel Medyanın AB ile Uyumu” adlı projesi hazırlanan belgesel filmin gösterimiyle sona erdi.

3313dd79-ec04-461d-a75d-d9c47dda10f0

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu III-Medya Hibe Programı kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneği (MGD)’nin “Yerel Medyanın AB ile Uyumu” adlı projesinin kapanış töreni Mudanya’da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen törene, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire müdürleri, dernek üyeleri ve gazeteciler katıldı.

85f1b8ac-51ce-41f5-b535-4dee826e2aee

16 DERNEKTEN BİRİ…

Türkiye’de hibe almaya hak kazanan 16 dernekten biri olan MGD’nin 15 ay süren projesinin başarıyla sonuçlandığını belirten Proje Koordinatörü Hüseyin Türker’in açılış konuşması ardından, MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, proje kapsamında Bulgaristan ve İngiltere’de gerçekleştirilen aktiviteleri ve çalışmaları özetledi. Gerçekçi, Balkanlar ve Avrupa’daki medya kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve medya çalışanları ile kamuoyunun Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan proje sayesinde her alanda toplumlar arası diyalogun önemine vurgu yapıldığını söyledi.

Konuşmalar ardından hem mesleki, hem de kültürel anlarda diyaloga katkı sağlayan projenin çıktısı olarak hazırlanan, Bulgaristan’ın Avrupa Birliği öncesi ve sonrasındaki azınlıklar ve medyadaki değişimi konu alan belgesel film de gösterime sunuldu. Çekimleri 4 aylık sürede tamamlanan 35 dakikalık belgeselde, Bulgaristan’da yaşayan Türklerin yanı sıra medya kuruluşları, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerle yapılan röportajlara yer verildi.

Proje kapanış toplantısı film gösterimi ardından yapılan ikramla sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …