Home EKONOMİ Sen misin Türkyılmaz’ı eleştiren?

Sen misin Türkyılmaz’ı eleştiren?

- Guncellenme Tarihi: 11 Ocak 2016 15:38
7 min read
Sen misin Türkyılmaz’ı eleştiren? için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçen hafta yine çok tartışılacak bir uygulamanın altına imza attı. 1 Kasım seçimlerinde CHP Bursa milletvekili listesinde yer alan ve Türkiye’nin en genç vekil adayı olan Semih Özdemir’e ait fırını mühürledi. Özdemir’in dükkânını mühürlemeye varan olayların ayrıntıları ortaya çıktı. Bir süre önce CHP Mudanya İlçe Kongresi gerçekleşmeden Semih Özdemir Başkan Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ediyor. Bu ziyarette “Gel Başkan, bir tane adam gibi aday çıkaralım, daha fazla partiyi çatırdatmayalım. İki tarafında gönlü kırılmasın ortayı bulalım” diyor. Başkan bunun üzerine “Söyle Emir Ali Usta ağabeyine yiyorsa aday çıksın. Söyle Rüştü Cozlan, Selahattin Avcı’ya, İbrahim Yarar’a çıksınlar karşıma!” diyor. Hatta Özdemir’in söylemine göre bu cümleler küfür içeren kelimeler de barındırıyor. Özdemir bu çıkış üzerine; insanların gıyabında böyle konuşmaması gerektiğini dile getiriyor ama başkan sakinleşmiyor. Başkan onların da yüzüne söyleyeceğini, hepsinin ne olduğunu bildiğini ağza alınmayacak kelimelerle ifade ediyor. Semih Özdemir bunun üzerine kendisiyle kesinlikle siyaset yapmayacağını, hatta 2019’da Belediye Başkan adayı olmaması için çalışacağını Başkana söylüyor. Başkan, İl Başkanlığını ele geçirdiklerinde kendisiyle birlikte Emir Ali Usta, Gürhan Akdoğan ve Rüştü Cozlan’ı partiden ihraç edeceğini sözlerine ekliyor.

IMG_7459

SOSYAL MEDYADAN ELEŞTİRİ

CHP İl Kongresinden sonra Hayri Türkyılmaz’ın alenen desteklediği Şadi Özdemir Başkan seçilince Özdemir sosyal medya hesabından “Hayri Başkanım bizden kurtuldu, onun sevinci bu. Hadi Hayri Başkanım sıra geldi bizleri ihraç etmeye. O gün bana söylediğiniz gibi… Emir abimi, Rüştü abimi, Gürhan abimi ve beni… HİÇ DURMAYIN İHRAÇ EDİN… Size ancak bu yakışır. Bir halay da onun için çekersiniz. Saygılar…!” şeklinde yaptığı paylaşım, gazetemiz tarafından haber de yapılınca Özdemir’in başına gelmeyen kalmadı.

FIRINA İHTARSIZ MÜHÜR

Özdemir tarafından işletilen ekmek fırını hakkında hiçbir şikâyet olmamasına, önünde çıkma olduğu gerekçesiyle, bir ihtara gerek duyulmaksızın mühürleniyor. Semih Özdemir bunun üzerine Şadi Özdemir’i arıyor, İl Başkanı da kendisine “Sen niye böyle yapıyorsun?” diyerek yaptığı paylaşımın hesabını soruyor. Özdemir de kendisine “Biz başkanı hiç eleştiremeyecek miyiz, sürekli alkış mı tutmalıyız?” diyor. Kıssadan hisse Şadi Özdemir, Semih Özdemir’e yardımcı olamayacağını belirtiyor.

 

11046648_1403069976676815_6259335924309033673_n

BENZERİ 400 DÜKKAN VAR AMA…

Mudanya’da yaklaşık 400 tane bu şekilde kaçak yapı bulunuyor. Başkan göreve geldiğinden beri yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen bu fırına hiçbir müdahale, cezai işlem yapılmazken, Özdemir’in muhalif paylaşımı ve bunun haber yapılması ekmek teknesinin mühürlenmesi için yeterli sebep teşkil ediyor. Yaptığımız röportaj esnasında Semih Özdemir’in CHP milletvekilleri, meclis üyeleri ve birçok CHP’li aradı. Hatta araya giren CHP’li vekillerin Başkanın geri adım atmayacağını, çok öfkeli olduğunu söyledikleri belirtiliyor. Başkanın; barış ve kardeşliğin kenti Mudanya’da siyasi hiçbir muhalefete tahammül gösteremediğine dair oluşan yaygın kanıyı, bu tavır destekler durumda… Mudanya’daki CHP’liler ve Mudanya esnafı ile Başkan Hayri Türkyılmaz arasındaki çatışma bitecek gibi görünmüyor. Semih Özdemir’in özellikle dikkat çektiği konu şu: “Bu şekilde 400 tane dükkân var, ben giderim bu örnek teşkil ediyor, o zaman hepsini kapatın, yıkın derim. Başkan Mudanya’daki esnafın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor. Bu ekmektir, hiçbir şeye benzemez.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…